Hoppa till sidans innehåll

JV FF tog första poängen på Vittinge IP

25 AUG 2020 21:56
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 21:56

I fjärde försöket kom säsongens första poäng för Järlåsa Vittinge FF i division 7 västra Uppland. Det efter att ha spelat 2-2 (1-2) hemma på Vittinge IP i lagets tredje match på en vecka. Motståndare var FC Kraftleden från Bålsta. Ett lag som likt JV FF hade inlett med tre förluster.

JV började matchen med att omedelbart ta tag i taktpinnen. Detta utan att egenligen spela bra fotboll. Det såg trögt och lamt ut som om veckans två tidigare matcher satt i både huvud och ben. Spelövertaget gav en straff i den 15:e miniuten efter en hands. Måns var säkerheten själv från elva meter. Efter målet verkade hemmaspelarna tro att allt skulle lösa sig utan hårt jobb.Tempot som redan var lågt blev ännu lägre vilket passa bortalaget som handsken. I den 26 min kom 1-1 som en blixt från en klar himmel. JV verkade chockade och en minut senare hade ledningen vänts till underläge med 1-2 efter det att en bortaspelare fått springa igenom hela JV:s försvar. Det tog några minuter innan JV hämtade sig från chocken och i den 31 min var publiken redo att notera 2-2 när två JV-spelare är själva framför öppet mål. De kunde inte bestämma sig för vem som skulle rulla in bollen så bollen gick till Ali R som sköt i ribban. Resten av halvleken blev händelselös utan några målchanser.Underläge med 1-2 i paus efter en svag halvlek av JV FF. 

Andra halvlek var mycket bättre utan att vara bra. JV-spelarna började jobba och springa igen. Efter 57 min nickas en hörna i stolpen. JV fortsätter att pressa ett alltmer tröttkört bortalag. Laget producerade mängder med frisparkar och hörnor. Hemmalaget skulle gjort fler än det enda mål som Taqi fixade med ett snyggt skott i burgaveln i den 74:e minuten. Bästa chansen att avgöra hade inbytte Göran i den 83 min fint framspelad av planens bästa spelare, Tobias. 

Spelet blev bättre och vi skapade en hel del, men bra ska jag inte säga att det var säger JV:s tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen.  Men vi får trots allt glädja oss åt en poäng och vi håller Kraftleden bakom oss, fortsätter Lars-Johan. Noteras kan att JV FF spelat tre matcher på sex dagar och det märktes på spelarna. Mycket tråkigt var det även att lagkapten Thomas fick bäras av planen med ett uttänjt ledband i vänster knä vilket innebär att det är slutspelat för Thomas denna säsong. Det blev lite olyckligt att det blev så många matcher på kort tid, säger Lars-Johan som vill berömma Tobias och Taqi. Ingen spelare var bra i första halvlek, men Tobbe och Taqi jobbade hårt i andra. Jag vill också ge beröm till inhopparna Isak och Göran avslutar Lars-Johan.

Så här spelade JV FF:
2. Ali Shafai
3. Anwari Zaki
4. Nicklas Hällqvist
5. Pelle Johannesson
6. Stefan Blom Hagberg
7. Måns Jansson
8. Tobias Wessman
10. Majid Amini
11. Omari Shiragha
12. Alireza Rezaei
13. Taqi Majid Mahdi Al-Araji
14. Qurban Hussaini
15. Isak Rosén
18. Thomas Florin
19. Göran Andersson
27. Nicklas Szymanski

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info