Hoppa till sidans innehåll

Ny uddamålsförlust för JV FF

15 JUN 2019 12:19
  • Skapad: 15 JUN 2019 12:19

Det blev en ny förlust för Järlåsa Vittinge FF i div 7 Norra när laget spelade borta mot seriefyran Almo BK. Matchen slutade 3-2 (2-1) i en match där JV skapade lika många målchanser som hemmalaget, men hade som vanligt svårt att sätta sina målchanser. Trots förlusten så kan JV FF ta med sig en hel del positivt till nästa match hemma mot Tobo/Örbyhus FF då laget spelade helt jämt med Almo BK.

Redan i den tredje minuten kunde Ali ge JV ledningen med att bra avslut. Spelet var jämt på en tung och svårspelad regntung plan. I den 7 min kommer Shiragha fram i ett fint anfall och får till ett bra avslut som hemmamålvakten med knapp marginal kan rädda. I den 21 min får hemmalaget en frispark som avslutas med en skarv i mål där JV-spelarna blir bolltittande. Bara ett par minuter senare tar hemmalaget ledningen efter ett nytt slarv i JV-försvaret. JV hade det svårt med Almos omställningar där hemmaforwards var stora och tunga att möta. Det är hemmalaget som håller i taktpinnen utan att för den skull skapa särskilt många chanser. Den bästa chansen är ett skott i ribban i slutet av den första halvleken. Ställningen i halvtid är rättvis efter en ganska medioker halvlek av JV.

Den andra halvleken började med att JV kom ut med en helt ny inställning och energi i laget. Därför var det extra tråkig att Almo turligt kunde göra 3-1 på en ännu en frispark som tar i JV-muren och mycket oturliga studsar förbi en chanslös Johan i målet. JV ger trots denna motgång inte upp utan tar över spelet och börjar producera heta målchanser. I den 55 min får JV ett jätteläge när första Tobbe skjuter och sedan Shiragha på returen. Ett par minuter senare får Ali på ett kanonskott som går i stolpen och ut. I den 69 min får JV en av flera hörnor och denna gång får Tobbe på en kalasträff med pannan och hemmamålvakten är chanslös. Med 3-2 och kvarten kvar går JV ned på trebackslinjen och flyttar fram spelare i den förtvivlade jakten på kvittering. Bästa chansen får Nawar då han får ett jätteläge mitt framför mål, men avslutet blir tamt och mitt på målvakten. JV avslutar matchen med ett stort spelövertag mot ett tröttkört hemmalag, men har inte kvaliteten i den sista passningen eller avsluten som behövs.

Vi gör spelmässigt en riktigt bra insats säger, framförallt under den andra halvleken säger en luttrad Göran Olsson, JV:s tränare efter matchen. Tyvärr tar det en halvlek innan vi får upp farten och rätt attityd fortsätter Göran. Vi kommer runt fint på båda kanterna, med får inte till den sista passningen eller inläggen menar Göran. Vi får fortsätta att träna på vårt anfallsspel under veckan avslutar Göran som ger överbetyg till Thomas, Roy, Ali och Shiragha.

Laget: Johan Centerling – Pisit Thongdang, Pelle Johannesson, Thomas Florin, Nicklas Hällqvist – Aymen Habib, Stefan Blom Hagberg, Roy Harris, Nawar Al-Azawi, Ali Rahimi –  Owari Shiragha – Tobias Wessman, Zaki Owari, Hilding Falk-Pettersson, Göran Andersson och Emiljano Shiko.

 

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info