Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort för JV FF i höstpremiären

11 AUG 2019 19:38
  • Skapad: 11 AUG 2019 19:38

Det blev oavgjort i höstpremiären för Järlåsa Vittinge FF när man mötte Gräsö/Norrskedika 2 på bortaplan. Resultatet skrevs till 3-3 efter ledning med 2-1 i halvtid. Matchen var jämn spelmässigt med ett litet övertag för JV. Avgörande för att det inte blev seger var frilägesutvisningen på lagkapten Nicklas.

Redan från början på matchen så såg det spänt ut i JV. Det var många enkla passningar som slogs bort och man hade svårt att få igång något ordnat spel. Som tur var för JV så kunde inte hemmalaget utnyttja de chanser som JV bjöd på. Istället var det JV som kunde göra 1-0 på en hörna som Aymen slog och som via en motståndare gick direkt i mål den 22 min. Efter det hände inte särskilt mycket innan domaren klev in i handlingen i den 36 min. På en hemmahörna blåser domaren straffspark. Ingen på eller utanför planen förstod något. Enligt domaren höll Emiljano i en motståndare när det i själva verket var tvärtom. Det blev 1-1 på straffen. Precis innan halvtid kunde JV göra 2-1. Det var på JV:s farligaste anfallsvapen, Nicklas långa krossbollar ut på kanterna. Denna gång hittade han en fri Taqi ute på högerkanten. Taqi gjorde en back innan han frispelade framstormande Shiragha som själv med målvakten var säkerheten själv.

JV började den andra halvleken lika avvaktande som den första. Det var inget ordnat spel utan bollen var mest på mittplanen. I den 70 min missar JV-försvaret grovt i ett brytningsförsök och en hemmaforward kommer fri med Johan i målet och kan göra 2-2. Strax därefter i den 73 min kommer Shiragha före målvakten på en långboll från Nicklas och domaren dömer straff. Nicklas gör lätt 3-2 till JV på straffen och det börjar lukta tre poäng för JV.  Drygt fem minuter senare är det en kollektiv försvarskollaps på en långboll från hemmaförsvaret. Bollen rinner fram till hemmalagets bäste spelare som var mycket snabb och Nicklas finner ingen annan lösning en att fälla motståndaren för att förhindra ett friläge. Frilägesutvisning på Nicklas och tufft läge för JV. Hemmalaget pressar nu på och lägger hela tiden långbollar mot JV-försvaret. I den 82 min missar JV:s försvar på nytt och bollen studsar olyckligt fram till en fristående hemmaspelare och 3-3 är ett faktum. De sista tio minuterna byter lagen chanser med varandra, men inget av lagen lyckas med att avgöra matchen.

Vi gör spelmässigt ingen bra insats idag säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Spelet är redan från början nervöst och krampaktigt fortsätter Göran. Vi skapar trots detta tillräckligt många målchanser som borde ha givit oss tre poäng menar Göran. Vi får hoppas att vi kan hitta tillbaka till det fina spelet som vi hade innan sommaruppehållet avslutar Göran som ger godkänt till samtliga spelare för bra inställning och hårt jobb samt extra plus till Shiragha, Taqi, Johan och Anmar för ett fint inhopp som back i den andra halvleken.

Laget: Johan Centerling– Pisit Thongdang, Pelle Johannesson, Nicklas Szymanski, Hilding Falk Pettersson – Othman Aljwid, Taqi Al-Ajari, Stefan Blom Hagberg, Tobias Wessman, Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Aymen Habib, Emiljano Shiko, Nawar Khalal, Zaki Anwari  och Anmar Al-Khalil .

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info