Hoppa till sidans innehåll

Oerhört snöplig förlust för JV FF

20 SEP 2019 23:08
  • Skapad: 20 SEP 2019 23:08

Det blev förlust för Järlåsa Vittinge FF i bortamatchen mot Storvreta IK 2. Resultatet skrevs till 3-2 efter ledning med 0-2 i halvtid. Matchen dominerades spelmässigt av Storvreta IK 2. JV höll dock ihop laget väldigt väl försvarsmässigt om man bortser från en fem minuters period i den andra halvleken när alla baklängesmålen kom.

Från början på matchen tog JV tag i taktpinnen. Efter bara sex minuter får JV ett bra läge efter en fin hörnvariant som leder till en ny hörna. På den hörnan kan Nicklas Sz göra 1-0 till JV när målvakten boxar bollen rätt till Nicklas. Efter en kvart somnar JV-försvaret till och en hemmaspelare kommer fri med Johan som gör en fin benparad. Med dryga halvtimmen spelad får Ali ett jätteläge att göra mål. Men skjuter över i fritt läge mitt framför mål. Istället blir det 2-0 till JV i den 36 minuten när Shiragha på egen hand avslutar ett anfall med ett kanonskott i krysset. JV hade chansen att utöka sin ledning när Ali på nytt får ett bra läge, men skjuter denna gång utanför. Strax innan halvtidsvilan blir det farligt framför JV-målet, men Johan räddar på nytt till en resultatlös hörna. Den första halvleken var nästan perfekt genomförd av JV som höll ihop laget på ett föredömligt sätt. 

Storvreta började den andra halvleken bra, men det kom ändock som en kalldusch när hemmalaget i  den 53:e min reducerade på ett snöpligt självmål av Thomas efter en frispark. Sedan kunde Storvreta kvittera i den 55 min när domaren hittar en straff efter en solklar offside på en hemmaspelare. Bara två minuter senare inträffar ett oerhört märkligt mål. Johan ska förflytta sig i målet och fäller sig själv. Precis när Johan faller så avlossar en hemmaspelare ett inte för hårt skott från 30 meter precis där Johan precis hade stått upp och nu istället ligger. När Johan liggande försöker att rädda skottet stukar han sina fingrar på den ena handen och bollen går i mål. Istället för den skadade Johan får Nicklas Sz hoppa in i målet och han gör det med bravur och håller nollan. I takt med att klockan tickade på tröttnade hemmalaget och JV pressar hårt för en kvittering de sista tio minuterna av matchen. Det blev ett par heta målchanser för JV genom Thomas som flyttat upp i kedjan och Niaz, men båda chanserna missades hårfint.

Vi gör spelmässigt en väldigt bra insats idag, framförallt i den första halvleken säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Spelet är från början bra, men tyvärr tappar vi i den andra halvleken efter det olyckliga självmålet fortsätter Göran. Vi skapar dock tillräckligt med målchanser i slutet på den andra halvleken att det borde ha blivit ytterligare mål och poäng menar Göran. Vi får ta med oss den första halvleken och den fina inställningen av alla under hela matchen avslutar en något besviken Göran som ger hela laget godkänt och extra plus till Pelle, Tobbe och Othman.

Laget: Johan Centerling–Pelle Johannesson, Nicklas Szymanski, Tobias Wessman, Niaz Nazari - Nicklas Hällqvist, Thomas Florin, Othman Aljwid, Stefan Blom Hagberg, Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Aymen Habib, Pisit Thongdang, Zaki Anwari och Hilding Falk Pettersson.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info