Hoppa till sidans innehåll

Säker seger i serieepilogen

29 SEP 2019 22:05
  • Skapad: 29 SEP 2019 22:05

Det blev vinst för Järlåsa Vittinge FF i bortamatchen mot Tobo/Örbyhus FF. Resultatet skrevs till 1-3 efter ledning med 0-1 i halvtid. Matchen dominerades spelmässigt av TÖFF. JV höll dock ihop laget väldigt väl försvarsmässigt och skapade trots lite knackigt spel många målchanser. Segern var aldrig hotad någon gång och i med detta så tar laget klivet upp på den sjätte platsen i sluttabellen.

Det var en spelmässigt jämn match redan från början på matchen. Efter 20 minuter får JV ett bra läge när Shiragha kommer fri med målvakten och blir kapad av denne med självklar frilägesutvisning som följd. Det efterföljande frisparken tar i muren och går till en resultatlös hörna. Strax därefter får JV till ett fint anfall där Aymen kommer fram fint på högerkanten och hittar in till en framrusande Taqi vars avslut räddas storartat av hemmalagets nyinsatte målvakt. Trots en man mer på planen har JV svårt att få till något ordnat spel. I den 40 min kan Stefan enkelt göra 1-0 till JV när Taqi hittar in med en passning från högerkanten till en helt fristående Stefan. Med några minuter kvar av halvleken så kontrar hemmalaget efter en hörna och Niaz missar i sin brytning och blir frilägesutvisad. JV hade chansen att utöka sin ledning när Aymen på nytt får ett bra läge, men skjuter denna gång över. Strax innan halvtidsvilan blir det farligt framför JV-målet, men Lars-Johan räddar till en resultatlös hörna. Den första halvleken slutar med en rättvis ledning för JV.  

TÖFF började den andra halvleken bra och i den 49 min hittar domaren en straff som ingen annan såg. Det blir 1-1 och spänning i matchen. Tio minuter senare så avlossar Ali en frispark som tar i muren och ställer målvakten fram till 1-2. I anfallet därefter får Ali ett nytt gyllene läge att göra mål när han fint framspelade av Shiragha kommer själv med målvakten, men chippen går utanför. Matchen avgörs i den 64 min när Nicklas Sz säkert sätter en straff fram till 1-3. Det blev ett par heta målchanser för JV den sista kvarten, men samtliga missades.

Vi gör spelmässigt ingen riktigt bra insats idag säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Spelet är hyggligt från början bra, men tyvärr tappar vi redan i den första halvleken fortsätter Göran. Vi skapar dock tillräckligt med målchanser under hela matchen så att det borde ha blivit ytterligare mål menar Göran. Vi får ta med oss den fina inställningen och kämparandan av alla under hela matchen avslutar en trots allt nöjd Göran som ger hela laget godkänt och extra plus till Ali, Stefan och Shiragha.

Laget: Lars-Johan Eriksson – Pelle Johannesson, Nicklas Szymanski, Thomas Florin, Nicklas Hällqvist – Taqi Aljari, Othman Aljwid, Stefan Blom Hagberg, Niaz Nazari, Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Aymen Habib, Pisit Thongdang och Zaki Anwari.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info