Hoppa till sidans innehåll

Snöplig förlust för JV FF

05 MAJ 2019 14:10
Järlåsa Vittinge FF förlorade efter baklängesmål i sista minuten
  • Skapad: 05 MAJ 2019 14:10

Det blev en snöplig förlust hemma för Järlåsa Vittinge FF när man i hemmapremiären på Vittinge IP förlorade mot Gräsö/Norrskedika 2 med 1-2 efter 1-1 i halvtid. Matchen avgjordes i den 90:e min på en hårt dömd frispark.

Matchen började bra för JV FF som tog tag i spelet direkt. Det syntes ganska snabbt att det var ett mycket laddat JV och skillnaden mot seriepremiären var markant. JV kom hela tiden fram på vänsterkanten där Niaz och Ali huserade. Planen var precis som de flesta planer så här års lite gropig och svårbemästrad. Gästerna fick mest ägna sig åt försvarsspel. Efter dryga kvarten tog JV FF ledningen med 1-0 genom Omari Shiragha. Anfallet som avslutades av Shiragha var väldigt vackert. Det började med att duktige Pelle hittar Aymen ute på högerkanten. Aymen gör ett par spelare innan han nere vid kortlinjen spelar bollen snett inåt bakåt till Shiragha som sedan avslutar kliniskt. Men glädjen blev inte långvarig. På en snabb omställning i den 25 min efter en hörna för JV FF så tappar man bollen på mittplan så att gästerna får ett friläge och kan kvittera till 1-1. Det i ett läge i matchen där JV FF hade satt hög press och jobbade för ännu ett mål. Spelat började bölja och i minut 27 stod Johan för en svettig reflexräddning på ett närskott inför de drygt 20 åskådare som letat sig till Vittinge IP denna lördag. JV spelade för duttigt och med små spelavstånd vilket gjorde att motståndarna kunde sätta press på hemmaspelarna. De sista tio minuterna av halvleken var sedan JV:s där Taqi och Ali hade flera fina möjligheter, men skotten gick utanför mål. 1-1 i halvtid med mersmak för JV. 

JV började den andra halvleken som laget hade startat den första, med hög press och tryck mot Gräsö/Norrskedika. Nawar som kommit in och gjorde comeback efter sin fotskada fick ett fint skottläge snyggt framspelad av Taqi. Skottet blev hårt och bra, men bortalagets målvakt gjorde en fin räddning. Efter en kvart fick Aymen ett friläge på högerkanten framspelad av Taqi. Tyvärr dröjde Aymen för länge med avslutet som kunde blockeras till en resultatlös hörna. Nu började bortalaget sticka upp i farliga kontringar när JV tappade bollar på mittplanen. Efter en av många frisparkar till Gräsö/Norrskedika, domaren var flitig med frisparkarna, så fick bortalaget ett jätteläge. Då gjorde Niaz en underbar täckning av närskottet som gick ut till hörna. Spelet hårdnade till och det blev stundtals grinigt. En av dem som var inblandade var Niaz som hade fått en varning av den med korten generöse domaren. Lagledningen valde då att byta ut Niaz som drog av sig matchtröjan på väg av planen. Då rusade domaren fram och visade ut Niaz. Detta helt enligt regelboken förstås, men totalt utan känsla för situationen. Efter utvisningen tog bortalaget över spelet utan att skapa annat en hörnor och frisparkar. Med några minuter kvar av matchen fick även Taqi sitt andra gula kort av den hyperkänslige domaren. I den sista minuten får sedan bortalaget en tveksam frispark som skjuts in i mål av lagets kapten som även är kapten i deras förstalag när JV placerat sin mur fel. Matchen är dock inte slut med detta utan JV lyfter fram bollen och får en frispark precis utanför straffområdet ned mot kortlinjen. Nawar lyfter in frisparken framför mål och Adulis är bara centimeter från att nicka in en välförtjänt kvittering. 

Vi gör en mycket bättre match idag än i premiären mot en stark motståndare säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Tyvärr följer vi inte riktigt vår spelplan utan spelar med för små marginaler och korta passningar på den något svårbemästrade planen fortsätter Göran. Tycker att vi definitivt är värda minst en poäng och laget ska ha en eloge för sin inställning och kämpaglöd menar Göran. Vi får träna på en del detaljer i veckan så kommer poängen att komma avslutar en dämpad Göran som ger extra plus till Thomas, Pelle, Taqi, Niaz och Ali.

Laget: Johan Centerling, Pisit Thongdang, Pelle Johannesson, Thomas Florin (k), Niaz Nazari – Aymen Habib, Tobias Wessman, Taqi Al-Ajari, Othman Aljwid, Ali Rahimi – Omari Shiragha – Nawar, Anmar Al-Khalid, Adulis Estaba, Göran Andersson och Zaki Anwari.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info