Hoppa till sidans innehåll
Foto: Wallit Kurdu Bakik Härnevi BK-JIF/VIK

Snöplig förlust för JV FF mot IK Sirius 2

23 AUG 2020 13:05
  • Skapad: 23 AUG 2020 13:05

Järlåsa Vittinge FF spelade på torsdagskvällen på bortaplan mot IK Sirius FK:s andralag. Det blev en riktigt tung förlust 1-0 (0-0) efter stort spelövertag för JV FF.framförallt i den andra halvleken.

Den först halvleken börjar avvaktande från båda lagen och felpassen är många. Spelet är böljande och utan att något av lagen förmår att skapa målchanser. Det är först i slutet av halvleken som JV genom Ali S, som hela tiden var rörlig och spelbar, kunde skapa ett par vassa lägen. Skotten hade dock i båda fallen lite mer att önska. Närmast mål kom instället Måns som på en frispark ett par minuter innan halvtid sköt via muren precis utanför målvaktens högra stolpe. 0-0 i halvtid får betäcknas som rättvist.

I den andra halvleken tar JV tag i matchen och är spelmässigt mycket bättre än sina motståndare.Sirius är dock inte ofarliga och i den 52 min skjuter laget ett skott i stolpen efter en tilltrasslad situation fram JV:s mål. JV fortsätter att trycka på och skapar ett antal hörnor och  frisparkar som alla blir farliga då JV vinner nästan alla höjddueller. I den 64 min kommer JV:s bästa chans när Pelle med en långboll frispelar Måns. Helt fri med målvakten skjuter Måns mitt på densamme och det blir bara ännu en resultatlös hörna.När det är tio minuter kvar av matchen gör Sirius 1-0 när ett inlägg från högerkanten rinner förbi samtliga försvarare i JV till en fristående Siriusspelare i bortre delen av målområdet. I samband med målet blir målskytten utvisad och JV får spela med en spelare mer de sista dryga tio minuterna. JV FF fortsätter att trycka och kommer i farliga lägen och har flera chanser att kvittera i slutet genom fyra hörnor de sista minuterna av matcheen. Sedan blir JV rånade på en straff strax före slutsignalen när en Ali S rundar sin back och blir kapad. Domaren blundar dock men erkänner efter matchen att han nog borde ha blåst.

Det var en lite grinig match där Sirius drog på sig sju gula kort och ett rött. JV FF fick ett gult kort genom Ali R.

Bollinnehavet vinner JV med 75-25 och vi har ått, tio heta målchanser. Det är frilägen, men bollen vill bara inte in säger JV:s tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen. Detta är en match som vi ska vinna fortsätter Lars-Johan. Ali Scafai, Anwari Zaki och Pelle Johannesson får extra beröm av Lars-Johan, men han vill också hylla hela laget för kämpainsatsen.

Laget: Nicklas Szymanski - Pelle Johannesson, Thomas Florin (k), Tobias Wessman, Zaki Anwari - Ali Shafai, Stefan Blor Hagberg, Majid Amini, Ali Rezaei - Måns Jansson, Qurban Hussaini - Taqu Alajari, Göran Andersson, Shiragha Omari och Isak Rosén.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info