Hoppa till sidans innehåll

Tre förluster inledde det nya året för JV FF

06 JAN 2019 15:11
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 15:11

Järlåsa Vittinge FF fick en riktigt tung start på det nya året när laget deltog i Salacupen i Futsal under Trettondagsafton. Tränaren Göran Olsson hade kallat 10 utespelare och 2 målvakter till cupen. Redan kvällen innan kom återbud från Niklas Szymanski som insjuknat i halsont och feber. Sedan fortsatte eländet. I den första matchen mot Afghanska föreningen från Gävle kolliderade Taqi med en motståndare och fick rejält ont i sitt ena knä. Taqi klev av cupen och vilade sitt onda knä. I match nummer två mot Heby AIF så fick Niaz, som varit JV:s bäste spelare under de två första matcherna, en rejäl spark på högerfoten i samband med Hebys andra mål. Det blev ett besök på akuten med besked om en kraftig blödning och frånvaro från fotbollen i fyra, fem veckor. Därmed fick JV spela med en av de två målvakterna, Anmar, som utespelare i de två sista matcherna. Jättetråkigt med att tre av våra nyckelspelare i cupen försvann så snabbt säger tränare Göran efter cupen. Sedan möter vi jättetufft motstånd i form av Heby AIF och Afghanska föreningen fortsätter Göran. Det blir helt enkelt för svårt för oss menar Göran. Roligt dock att se hur bra två av våra nyförvärv, Stefan och Niklas H skötte sig i cupen. Det blir två bra förstärkningar till vårt rätta element, gräsfotboll utomhus avslutar en inte allt för nedslagen Göran.

Matcherna:

JV FF - Afghanska föreningen 0-4 Det var ett nervöst JV som kom till spel mot det renodlade futsallaget från Gävle. JV tappade positioner och hade väldigt svårt att få igång ett eget spel. Istället var det de mycket skickliga motståndarna som rullade bollen snabbt och fint mellan sig. Anmar i målet hade inget att göra åt de fyra målen. Närmast mål för JV kom Ali efter en jättefin soloraid av Niaz som sedan spelade fram Ali till öppet mål en meter framför mål. Tyvärr sköt inte Ali bättre än att bollen tog i stolpen.

Heby AIF - JV FF 8-0

En match som började mycket illa för JV då Heby gjorde sitt första mål efter bara drygt 20 sekunder. Strax därefter gjorde sedan Heby 2-0 och det var i samband med det målet som Niaz skadade sig. Målen rullade in i jämn takt bakom den duktige Robin i JV-målet. Att det skiljer fem divisioner mellan lagen blev tydligt. Även i denna match var Ali närmast att göra mål när han sköt ett stenhårt skott i innerstolpen.

Morgongåva SK - JV FF 5-0

Ett hett derby avslutade gruppspelet i cupen. Det stod mellan JV FF, MSK och Grällsta IF vilket lag som skulle ta den sista slutspelsplatsen i cupen. Matchen började avvaktande från båda lagen, men med ett litet spelövertag för Morgongåva. JV höll ihop försvarsspelet väl och Robin i målet skötte sig med den äran. Efter drygt halva matchen gjorde Morgongåva 1-0 då en spelare fick gå oattackerad och avsluta från nära håll. Strax därefter kom 2-0 när JV-försvaret gick bort sig fullständigt och bara tittade på bollen. Det gjorde att den gamle JV-spelaren Hussein Nouri fick stå helt själv framför mål och enkelt kunde lägga in bollen i mål. Sedan hade JV ett par fina målchanser att kunna reducera. Först var det Stefan som kom fri på högerkanten, men målvakten kunde rädda skottet till hörna. Sedan var den Niklas som drev igenom på egen hand och kom helt fri med målvakten. Avslutet hade dock en del övrigt att önska. Det såg ut som att 2-0 skulle kunna bli slutresultatet i matchen. Tyvärr vek JV ned sig fullständigt de sista tre minuterna och det ramlade in tre ganska onödiga mål bakom Robin i målet.

Laget: Anmar Al-Khalil (match 1) och Robin Ahlgren (matcherna 2-3) - Niaz Nazari, Hilding Falk Pettersson, Stefan Blom Hagberg, Nawar Faroud, Taqi Al-Ajari, Göran Andersson, Ali Rahimi, Niklas Hällqvist och Pi Tjongdang.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info