Hoppa till sidans innehåll

Onödig poängförlust för JV FF


Det blev oavgjort i höstens hemmapremiär för Järlåsa Vittinge FF när man mötte Tierp IF 2 på hemmaplan. Resultatet skrevs till 1-1 efter ledning med 1-0 i halvtid. Matchen dominerades av JV FF. Att det inte blev någon seger berodde som vanligt på oskärpan framför mål.

Redan från början på matchen så tog JV tag i taktpinnen. Det var skapades många målchanser direkt. Som vanligt så slavar dock JV med avsluten och de flesta av dem går utanför eller över målet. JV kunde dock göra 1-0 efter en kvart efter en fin framspelning av Taqi till Shiragha som fri med målvakten placerade bollen i mål. Efter det fortsatte JV att spela bra fotboll främst på vänsterkanten där Nicklas följde med upp i anfallen och serverade fina passningar. Taqi och Othman jobbade stenhårt på mittfältet och vann många bollar. Bäst chans att utöka ledningen hade Nawar som gjorde ett bra inhopp när han nickade över i bra läge.

JV började den andra halvleken lika bra som den första. Det var Shiragha som hela tiden var farlig i anfallet genom sitt hårda jobb och envisa löpande. Han skapade åtminstone tre solklara lägen att avgöra matchen, men lyckades träffa målvakten varje gång. Med kvarten kvar sköt Nawar ett stenhårt skott i stolpen och ut. Därefter började JV på att slarva och det blev inget ordnat spel. Mängder med avblåsningar och många frisparkar för Tierp på JV:s planhalva. Detta var väldigt onödigt av JV-spelarna för Tierp hade inget ordnat spel utan chansade hela tiden med långbollar in framför mål. I den 87 min missar JV i försvarsarbetet. Först drar man på sig en ännu en onödig frispark. Sedan på frisparken är ingen av hemmaspelarna alert utan Tierps målvakt kan forcera in returen från Johan i mål. Matchen slutar 1-1 vilket var ett oerhört missvisande resultat och hemmaspelarna deppade också rejält efter slutsignalen.

Vi gör spelmässigt en hygglig insats idag säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Spelet är från början riktigt bra, men tyvärr tappar vi stundtals skärpan fortsätter Göran. Vi skapar tillräckligt många målchanser som definitivt borde ha givit oss tre poäng menar Göran. Vi får hoppas att vi kan hitta skärpan i avslutningarna till nästa match avslutar en dämpad Göran som ger hela försvaret godkänt och extra plus till Shiragha, Taqi och Othman.

Laget: Johan Centerling–Pelle Johannesson, Thomas Florin, Tobias Wessman, Nicklas Hällqvist – Pisit Thongdang, Othman Aljwid, Taqi Al-Ajari, Niaz Nazari, Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Aymen Habib, Ijar Amiri, Nawar Khalal, Zaki Anwari  och Anmar Al-Khalil .

 

Uppdaterad: 18 AUG 2019 22:11 Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link...

Se all info