Hoppa till sidans innehåll

Corona info från Svemo

17 APR 2020 10:49
En vädjan till samtliga Svemo anslutna klubba
  • Skapad: 17 APR 2020 10:49

Länk till Svemo

I början av april fattade Svemos styrelse ett beslut om tävlingsförbud inom våra sporter. Detta förbud har mötts av förståelse och en väldigt god efterlevnad av i stort sett alla föreningar. För detta vill jag tacka er alla!

 Vår utmaning nu är att fortsatt bedriva träning – främst kanske för våra unga – på ett sätt som ur smittspridningssynpunkt är säkert. Det innebär att:

  • Träning ska bedrivas utan längre resande, vilket oftast innebär i hemmaklubben.
  • Social distansering på minst 2 meter ska kunna upprätthållas.
  • Mer än 50 personer ska inte vara närvarande samtidigt.
  • Omklädning, duschande och liknande ska ske hemma innan och efter träningen.

Tyvärr verkar ett fåtal klubbar leta efter sätt att kringgå dessa enkla regler. Vi får filmer, skärmdumpar och träningsinbjudningar skickade till oss på central nivå som visar kraftiga överträdelser. Detta är inte på något sätt acceptabelt!

Att bryta mot ovanstående regler är att spela med människors liv. Vem vet vilken person som får allvarliga symptom av Corona, och utvecklar Covid-19? Vem vill ha på sitt samvete att man spridit sjukdomen? Vem vill ta den risken?

Som klubbledare så måste du inte bara ta ett eget ansvar för ditt handlande. Du måste också ta ett ansvar för den verksamhet du organiserar. Tro mig – du är inte snäll när du tillåter för många människor på banan eller övningsområdet. Du är istället vårdslös och egoistisk!

Att uppmuntra andra personer att resa långt och lösa tillfälliga medlemskap är i detta sammanhanget ytterligare en dumhet. Det är dessutom antagligen inte heller tillåtet. Formerna för medlemskap ska regleras i föreningens stadgar eller via årsmötesbeslut. Finns inte tillfälliga medlemskap i dessa dokument, är medlemskapen inte giltiga. Som förare vet du säkert att licensen och försäkringen är kopplade till medlemskapet, och har du ett ogiltigt medlemskap har du inte heller en licens/försäkring.

Vi är i Sverige det enda land i Europa vad jag vet där man kan fortfarande kan utöva våra sporter genom att träna. Fortsätter det fåtal som inte respekterar våra rekommendationer och regler att tänja på gränserna, så kommer vi att bli ifrågasatta och all träning kan komma att förbjudas. Vi vill inte att detta ska ske. Ingen vill att detta ska ske.

Så använd det sunda förnuftet när du utövar vår idrott. Då gör du din insats i dessa svåra Corona-tider.

Svemo styrelse /gm               Håkan Leeman, ordförande Svemo

Skribent: Nils-Göran Hellkert
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vrigstad MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 32
57602 Vrigstad

Besöksadress:
Hagen
57696 Vrigstad

Kontakt:
Tel: 0708434368
E-post: This is a mailto link

Se all info