Hoppa till sidans innehåll

Norrortsligan


Ansvarig ledare Waxholms GK/ Conny Gustafsson This is a mailto link

070-6668686

 

Norrortsligan 2015 - häftig lagtävling med 10 juniorer från varje klubb!

Att tävla tycker de flesta knattar och juniorer är roligt och inspirerande. I vår tävlingsverksamhet har vi många olika lag och tävlingar. Blir du uttagen till att spela i något av våra lag förväntar vi oss att du ställer upp för din klubb och dina spelkompisar. Att bli uttagen till ett av klubbens tävlingslag är ett hedersuppdrag.

Norrortsligan, slaggolfstävling för juniorer, är en lagtävling mellan Ljusterö GK, Vallentuna GK, Waxholm GK, Åkersberga GK och Österåkers GK. Varje klubb får deltaga med max 10 spelare, max 7 pojkar alternativt max 7 flickor. Varje deltagare får en poäng i lagtävlingen så det är viktigt i lagtävlingen att så många som möjligt är med och hjälper klubben att ta poäng.

Förra året vann WaxGK och kommer således att ansvara för finalen :)

 

Sammanfattning - regler Norrortsligan

1. Banor och antal speldagar.
Ljusterö GK, Vallentuna GK, Waxholms GK, Åkersberga GK och Österåkers GK. Fyra tävlingar per säsong. Banor och speldatum se längre ner på denna sida.

2. Regler.
Slaggolf med hcp-klasser. Pojkar: Klass 1 hcp 4,5-18, och klass 2 hcp 18,1-36. Flickor: En klass hcp 4,5-36. Om det blir ojämnt antal i respektive grupp delas de mitt i tu. Max 7 pojkar som spelar från gul tee. Max 7 flickor som spelar från röd tee. Max totalt 10 deltagare från varje klubb.

Avståndsmätare
Optisk/digital avståndsmätare är ej tillåten.

Poängregler.
5p till 1an, 4p till 2an, 3p till 3an, 2p till 4an och 1 poäng till övriga deltagare. Poängsammanställningen utförs av den klubb som har den första tävlingen. Finalen spelas på den bana som vann året innan. Vinnande lag ordnar med inskription på vandringspriset och är sammankallande nästkommande års tävling.

Spelare med hcp 36+ får deltaga, men de spelar på hcp 36.

Särskiljning vid lika resultat efter sista omgången.

Vid lika resultat mellan 2 eller flera lag efter omgång 4 gäller i prioriterad ordning:

1. = Antal klassegrar

2. = Antal klasstvåor

3. = Särspel-lagen väljer en spelare var som spelar Sudden Death.

Ålder.
Alla juniorer som är 21 år eller yngre kan delta, så länge handicapet är 4,5 eller högre.

3. Priser.
Arrangerande klubb tillhandahåller priser till platserna 1-4 i resp. klass samt priser till längsta drive och närmast hål- Pokaler delas ut till vinnare i resp. grupp med text Norrortsligan 200X på, dvs. tre första priser per tävling. Två priser lottas (en flicka och en pojke) ut från samtliga scorekort förutom de som redan vunnit pris. Detta för att alla ska stanna kvar och vara med på prisutdelningen.

4. Anmälan, pollett, lunch etc.
Anmälan enl. lista mailas till respektive ansvarig 5-7 dagar innan tävling. På denna lista anges även vilka två spelare/föräldrar från respektive klubb som skall gå i stoppbollen.

En rangepollet delas ut till varje spelare. Dagens lunch ges till de som finns med på anmälningslistan, restauratör fakturerar resp. juniorkommitté. Ev. fika i luckan betalas av resp. spelare själv.

Övrigt
Spelare under 12 år får spela från röd tee. Arrangerade klubb får välja startsätt, exempel, vanlig start (linje start) eller start från två tee samtidigt.

 

Spelschema - Norrortsligan 2015


Ej fastställt ännu

Uppdaterad: 10 MAR 2015 09:46 Skribent: Jessica Langels

Juniorsponsorer

Nordiatext

pe

 

SISU1

 

Såg&Borrlogga1

 

 

 

 

 

NIKE GOLF logo

Postadress:
Waxholms GK - Golf
Askrikevägen, Bogesund
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854135145
E-post: This is a mailto link

Se all info