Hoppa till sidans innehåll

Grupper


Gruppförklaring WKK

Skridskoskola

Vår traditionella barnskridskoskola för nybörjare där barnen är uppdelade ålders- och kunskapsmässigt i olika grupper med mål att leka, ha roligt och lära sig att åka skridskor. Killar och tjejer från 4 år och uppåt är välkomna. 

Titta på filmen om skridskoskolan. 

 

Konståkningsskola

För de barn som har gått en säsong på skridskoskolan eller har motsvarande kunskaper och vill lära sig mer om konståkning och med mål att ta de första konståkningsmärkena, nr 1-4. Barnen kan välja att träna 1 eller 2 gånger i veckan. Barn från 5 år och uppåt är välkomna. 

Titta på filmen om konståkningsskolan. 

 

Ungdomsgrupp

Det här är gruppen för våra senbörjare, det vill säga de ungdomar som vill prova på konståkning för första gången och nästan har hunnit bli tonåringar. Det är aldrig för sent att börja med konståkning! Ungdomar från cirka 10 år och uppåt välkomna. Denna grupp tränar 1-3 gånger i veckan. 

 

Vuxengrupp

Denna grupp är till för vuxna som vill lära sig mer om konståkning och ha roligt på isen. Träningen anpassas för motionens och hälsans skull. Nybörjare eller gammal konståkare spelar ingen roll, vi nivåanpassar träningen så att alla får utvecklas. Inga åldergränser, ålder är bara en siffra.... Gruppen tränar 1-3 gånger i veckan, både is- och fyspass. 

Titta på filmen om vuxengruppen. 

 

Speedgrupp

För de barn som har gått en säsong på skridskoskolan/konståkningsskolan eller har motsvarande kunskaper och kanske har en dröm om att bli skridskoprinsessa /skridskoprins/ konståkare. Målet är att ta de sista konståkningsmärkena, nr 5-8, och börja träna på de första enkelhoppen. Speedgrupperna tränar 2-3 gånger i veckan både is- och fyspass.

 

Förberedande tävlingsgrupp

För de barn som har tagit åtta märken och vill gå vidare med sin konståkning och så småningom börja tävla. Varje åkare har individuella utvecklingsplaner och mål. Målet för denna grupp är att ta de första testerna, basic grund, fri grund och fri 1. Den här gruppen tränar på alla enkelhopp och tränar 3-4 gånger i veckan både is- och fyspass.

 

Tävlingsgrupp B & C-åkare

minior / ungdom / junior / senior

(stjärn- och klubbtävlingar)

För åkare som tävlar i konståkning. Varje åkare har individuella utvecklingsplaner och mål. Denna grupp tränar på enkel- och dubbelhopp. Dessa åkare tränar både is och fys 3-5 gånger i veckan och tävlar 1-3 ggr per säsong.

 

Tävlingsgrupp A-åkare

minior / ungdom / junior / senior

(A-tävlingar & elitserien)

För åkare som tävlar i A- eller elitserien i konståkning. Varje åkare har individuella utvecklingsplaner och mål. Denna grupp tränar på trippelhopp. Dessa åkare tränar 4-6 dagar i veckan både is och fys och tävlar 1-3 ggr per säsong.

 

Titta på filmen om WKK:s konståkare.

 

Showgrupp / Supergrupp

I denna grupp åker de ungdomar som inte har som mål att tävla, men vill fortsätta att utveckla sin åkning och ha roligt på isen. Om de vill tar åkarna de olika testerna som finns. Om åkarna vill deltar de i klubbens isshower och uppvisningar. Gruppen tränar 1-2 gånger i veckan eller mer om så önskas. 

 

 

 

Uppdaterad: 11 APR 2017 15:56 Skribent: WKK

Postadress:
Waxholms Konståkningsklubb - Konståkning
Staffan Ljungqvist, Karlsuddsvägen 55
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info