Hoppa till sidans innehåll

Populär maratonkurs

17 MAR 2012 16:16
Drygt 15 personer samlades den 11 mars på Hannäsudden, Kil för att lära sig mer om körningens tävlingsmoment maraton.
  • Skapad: 17 MAR 2012 16:16

Det var en chansning att lägga en träning på Hannäsudden redan den 11 mars. Det kunde ju vara full vinter med snö och is över hela körplanen. Men så var det inte i år. Söndagen den 11 mars blev en vacker vårdag och perfekt för kurs utomhus.

Detta var det tredje kurstillfället av fyra. Under vintern har två teoripass genomförts och nu var det dags för mer praktik för kuskar, groomar och funktionärer.

Dagen inleddes med att Karin och Urban Söderkvist visade upp sin maratonvagn och gick igenom dess olika delar och vilka regler som gäller vid tävling. Därefter demonstrerade de hur selningen går till. Detta utfördes med hjälp av hästen Lukas som stod lugnt  och stilla trots att det tog ovanligt lång tid p g a deltagarnas nyfikna frågor.

maraton_4

Efter selningen demonstrerade Karin och Urban hur körningen i olika typer av hinder går till. De berättade om både kuskens och groomens uppgifter och framför allt samspelet dem emellan.

maraton_1

 

maraton_3

 

Sedan var det dags att få känna på att grooma för de som ville.

Tre övriga ekipage fanns med en här dagen och med deras hjälp så tränade deltagarna på funktionärsjobbet i hindret. Detta gjordes under tävlingsliknande förhållanden. Alla deltagare var överens om att den här praktiska träningen hade varit mycket lärorik, men också att det behövs mer funktionärsträning för att det ska fungra vi en skarp tävling.

Del 4 av maratonkursen genomförs den 1 april kl 10.00-15.00. Då utökar vi med ett hinder till.

Skribent: Britt Lööv

Postadress:
Wermlands Körsällskap - Ridsport
c/o Diana Johansson, Smedstad 402
66591 Kil

Besöksadress:
Hannäsudden
66591 Kil

Kontakt:
Tel: +46 73 624 81 40
E-post: This is a mailto link

Se all info