Hoppa till sidans innehåll

Superlyckad dag med maraton

19 MAJ 2012 20:06
Lördag den 19 maj blev en superlyckad dag, i alla fall för de som tog del av maratonträning på Hannäs den här dagen. Ovan ser ni kusken Ann-Sofie Hansen och hennes groom Klara Hjorth med shettisen Julius.
  • Skapad: 19 MAJ 2012 20:06

Vi skulle ha haft en tävling den här dagen med dressyr och maraton, men vi hade lite otur med tillgängliga domare just den här helgen. Men vi ger inte upp för det utan vi bestämde oss för att arrangera en träning i maraton istället.

Ett maratonmoment med två sträckor - skrittsträcka  och hindersträcka. Hindersträckan hade vi försett med fyra hinder och åtta pliktportar.

Till träningsstart kom sju ekipage - en shettis, en korsningsponny, tre kallblodstravare, en haflinger och en fjording samt ett gäng taggade kuskar. Till sin hjälp hade de groomer och några andra personer som mött upp för att tillsammans ha en riktigt trevlig dag.

 

helmine_web

Ann-Sophie Persson med haflingern Helmine och groomen Mikael.

 

Brolle_web

Groomen Laila Marklars och kallblodstravaren Brolle (kusken Britt skymd)

 

Ekipagen gjorde ett bra jobb och klarade tidshållning perfekt. Efter att alla startande gått i mål och tagit hand om sina hästar blåstes det liv i grillen och ett femtontal hungriga personer försåg sig med välbehövlig mat.

Maratonträningen blev mycket lyckad och vi upprepar den här övningen den 6 juni. Vi startar kl 09.00. Vi bygger upp banan tillsammans och första start går så snart vi är redo. Grillar gör vi ju förstås även denna gång.

Skribent: Britt Lööv

Postadress:
Wermlands Körsällskap - Ridsport
c/o Diana Johansson, Smedstad 402
66591 Kil

Besöksadress:
Hannäsudden
66591 Kil

Kontakt:
Tel: +46 73 624 81 40
E-post: This is a mailto link

Se all info