Hoppa till sidans innehåll

Drog Policy


                                                                              

 Bakgrund

 West Winds IK är en ideell förening som arbetar för gemenskap, kamratskap och social fostran i samband med idrottsutövande. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sin idrott och sitt kamratskap. Hur vi som vuxna och ledare i föreningen agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling.

 

 Policy mot tobak

Vi tillåter inte att våra ungdomar eller ledare brukar tobak under träning, tävling eller annan verksamhet som arrangeras av West Winds IK. För West Winds barn och ungdomar under 18 år råder totalförbud mot tobak. Om vi upptäcker dessa regler ej följs skall personen ifråga uppmärksammas på dessa vid enskilt samtal. Om samtal inte skulle ha önskad effekt och problemen skulle kvarstå eller komma tillbaka finns möjlighet att stänga av aktiva eller ledare under viss tid och om detta inte hjälper uteslutning ur föreningen i enlighet med föreningens stadgar 12§ (gäller även policy mot alkohol).

 

Policy mot alkohol

Inga alkoholhaltiga drycker ska förekomma bland vare sig ledare, föräldrar eller aktiva i samband med verksamhetsutövande för barn och ungdom, t.ex. under träning eller tävling. Vi accepterar inte att deltagare och ledare kommer påverkade till vår idrottsliga verksamhet arrangerat av West Winds IK. Om någon av våra ledare eller aktiva skulle bryta mot våra regler eller uppvisa andra symptom på missbruksproblem tar vi upp detta i förtroendesamtal för vidare åtgärder. För West Winds IK:s barn och ungdomar under 18 år råder totalförbud mot alkohol. I de fall där dessa samtal inte hjälper kontaktas föräldrar om den det berör är under 18 år.

 

Policy mot narkotika och dopningspreparat

 Allt bruk och även hantering av narkotika- och dopningspreparat är förbjudet enligt svensk lag och därmed helt oacceptabelt. Dessa preparat får inte i någon form förekomma i vår verksamhet. Om någon aktiv eller ledare, på medicinska grunder, fått något preparat utskrivet av läkare, ska denne visa ett giltigt läkarintyg för detta. Om vi skulle upptäcka att någon av våra ungdomar använt/varit i kontakt med detta tas utöver enskilt samtal kontakt med förälder och sociala myndigheter. Om någon av våra ledare eller aktiva ertappas med detta tas efter enskilt samtal kontakt med polismyndigheten.

 

 Ansvar

 Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för föreningens medlemmar. Det yttersta ansvaret ligger på styrelsen dit man som ungdom, förälder eller ledare kan vända sig vid behov om det skulle inträffa något problem som är svårt att hantera. Implementering av policyn Policydokumentet ska vara känt för samtliga medlemmar i föreningen. Detta sker genom att den finns på Hemsidan https://www6.idrottonline.se/default.aspx?id=670056 samt att den gås igenom årligen vid medlemsmöten, årsmötet, samt anslås på lämpliga platser.

 

 Fastställt 2013-06-27

 

Styrelsen

Uppdaterad: 16 JAN 2014 18:26

Postadress:
West Winds IK - Boule
Matti Toivonen, Möllegatan 20
26152 Landskrona

Besöksadress:
Kulhallen, Bangårdsgatan 35
26135 Landskrona

Kontakt:
Tel: 041822916
E-post: This is a mailto link

Se all info