Hoppa till sidans innehåll

Gymnasierugby


Besök Facebooksidan för löpande information. http://www.facebook.com/gymnasierugby

 

Wexiö Rugbyklubb ska anordna en inomhusturnering och en utomhusturnering i sjumannarugby för gymnasieskolorna i Växjö under 2011. Vi ska planera och organisera oss för att få igång träning, planera in matchdatum och stötta gymnasieskolorna. Vi ska understödja gymnasieskolorna för att en mångårig tradition ska utvecklas i Växjö.

Rapportering

Katedral och Teknikum har sedan 2009 mötts i en årlig rugbymatch på Östra IP vid Katedralskolan. Hittills har det endast varit en match mellan killarna på respektive skola per år. Varje match har samlat stora delar av skolans elever vilket inneburit att det har varit en publik på över 1 000 personer vid varje tillfälle. Katedralskolan har vunnit de två första mötena. Under 2010 åkte Katedral ner till Ronneby och mötte en Gymnasieskola från Sölvesborg. De vann stort och kvalificerade sig till skol-SM men kunde inte delta på grund av för höga kostnader att ta sig till Stockholm. 

Aktiviteter

- Stormöte genomfördes med bra intresse lördagen den 20 november klockan 13:00 till 15:00 på rugbyklubben Södra Järnvägsgatan 7.
- En styrgrupp har bildats och en projektgrupp som arbetar med att starta upp projektet och driver projektet framåt. Ta fram en projektledare.
- Kontakter har tagits med gymnasieskolornas idrottsföreningar, rugbysektioner, studentutskott osv
- Ledare och tränare för varje skola och kontaktpersoner på de olika skolorna har utsetts.
- Planera in datum. Inomhusturnering planeras till Håckes Cup den 5 till 6 mars och utomhusturneringen bör gå så att vinnaren har möjlighet att åka till Skol-SM någon gång i maj.
- Planera in aktiviteter som kan ge intäkter till att driva verksamheten framåt, ge möjlighet att köpa in match dräkter, betala för resor, bollar och annat material. Intäktskällor kan vara idrottslyftet, aktivitetsbidrag, rugbydisco, och ett mindre inträde (exv 20:-) för matcherna inomhus. Tanken bör vara att hälften av överskottet tillfaller den skolas rugbylag som säljer eller skapar aktiviteten. Den andra halvan ska täcka övergripande kostnader för skolrugbysatsningen och för att kunna skicka de vinnande lagen vidare till Skol-SM.
- Ordna träningstider och ledare som kan hjälpa till vid träningar och vid tider som ansluter till skoldagarna på eftermiddagarna. Ta fram huvudtränare och hjälptränare.
- Ta fram material, bollar och utrustning som behövs för träningarna
- Planera rugbydisco för gymnasieskolorna där hälften av överskottet går till att köpa in matchkläder och utrustning till de skolor som säljer biljetterna och den andra hälften används för att kunna sända ett lag med killar och ett lag med tjejer till skol-SM. 
- Internationellt utbyte med vår vänort Lancaster?

I Växjö finns tre stora kommunala gymnasieskolor Katedral, Kungsmad och Teknikum utöver dessa gymnasieskolor finns det ett antal privata friskolor med gymnasieutbildningar. Tanken är att Katedral, Kungsmad och Teknikum ska skapa var sitt lag för killar och var sitt lag för tjejer samt att friskolorna skapar ett gemensamt lag för killar och ett för tjejer. Vi skapar då underlag för fyra lag för killar och fyra lag för tjejer.

Uppdaterad: 30 MAJ 2011 19:09 Skribent: Max Malm

Postadress:
Wexiö RK - Rugby
Box 193
35104 Växjö

Besöksadress:
Box 193
35104 Växjö

Kontakt:
Tel: 0768536335
E-post: analysochbeslut@me.c...

Se all info