Hoppa till sidans innehåll

Resultat kappseglingar 2011


Klubbmästerskap

Årets klubbmästerskap samlade sju båtar och seglades i tre delseglingar på en kryss-läns-bana. Det blev fina seglingar i den lite ovanliga sydostliga vinden. Vinnare och därmed 2011 års klubbmästare blev Håkan Håkansson i sin Folkbåt. Grattis! Främsta utmanare till förstaplatsen var Mats Duvander som tog hem andraplatsen. Komplett resultatlista redovisas nedan.

Kappseglingssektionen vill passa på att tacka alla som deltagit i årets kappseglingar och vi önskar alla välkomna tillbaka till nya fina seglingar 2012. Förhoppningsvis har vi då även några nya båtar med på startlinjen!

Mats / Kenneth / Mattias

 

Skeppare Båttyp LYS Plac 1 Plac 2 Plac 3 Summa Plac total
Håkan Håkansson Folkbåt 0,97 1 2 2 5 1
Mats Duvander Omega 30 1,11 2 4 1 7 2
Jonas Månsson Albin 78 1,04 3 3 3 9 3
Andreas Ericsson Comfort 26 1,05 4 6 4 14 4
Pontus Johnsson A-Cat 1,78 6 1 8 15 5
Kennth Göransson Comfort 26 1,05 5 5 5 15 6
Ola Tedin 6mR 1,20 8 8 8 24 7

=====================================================

Ormen Friske

Årets Ormen Friske som samlade sex deltagande båtar blev uppskjutet en dag pga för hårda vindar och seglades den 21 augusti. Söndagen bjöd istället på ganska lätta vindar och ett strålande väder. Det blev en fin segling på en bana på knappt 10 M runt de fasta märkena utanför Ystad. Först i mål och segrare även på beräknad tid blev Mats Duvander. Efter Mats följde de båda Comfort 26:orna med Andreas Ericsson och Kenneth Göransson på andra respektive tredje plats.

 

=====================================================

 

Mats Duvander totalsegrare i Sydostcupen

 I slutet av juli avgjordes Sydostcupen 2011 med Hanöregattan som är en tredagars kappsegling anordnad av Simrishamns segelsällskap. Mats Duvander tillsammans med gastarna PG och Markus i Omega 30:an Carpe Diem seglade in på en tredjeplats i Hanöregattan vilket räckte till totalsegern i Sydostcupen. Detta var första gången som en båt från YSS tog hem totalsegern i Sydostcupen sedan starten 2007. Stort grattis till Mats, PG och Markus! Mats Cederholm och Pehr-Ola Pehrsson seglade också framgångsrikt i Sydostcupen och slutade på en fin tredjeplats.

Sydostcupen är en serie kappseglingar i Karlshamn, Rönne, Åhus, Ystad och med avslutning i Simrishamn. Totalt deltog 47 båtar i årets serie. Resultaten för Sydostcupen finns på Simrishamns Segelsällskaps hemsida:

http://www.simss.se/images/stories/pdf/resultat/sysostcupen_2011.pdf

 

=====================================================

 

Sydostcupen i Ystad 

Lördagen den 18:e juni var det dags för Sydostcupen i Ystad. Hela 11 båtar kom till start vilket är det bästa startfältet på flera år. Dessutom fanns det 4 folkbåtar på startlinjen och de bildade en egen klass. Den för dagen ostliga vinden gjorde valet av bana lite svårt, men det blev till slut en distanssegling till och från Abbekås. Vinden stod sig bra och det blev en fin kryss tillbaka till Ystad.

LYS-klassen vanns av alltid snabba Mats Duvander som även var överlägsen totalsegrare. Grattis Mats med besättning! Kampen om andraplatsen i den klassen var ovanligt hård och resultatet visade att Kenneth Göransson och Mattias Månsson hamnade på samma tid (!) och därmed fick dela på den platsen.

Vinnare av folkbåtsklassen blev Håkan Håkansson följd av Mats Cederholm. Alla folkbåtarna seglade bra trots den ganska lätta vinden och totalt sett la man beslag på platserna 2-4.

Tack till alla er som deltog! Nästa år hoppas vi på lika fina seglingar och att vi kan locka ännu fler båtar, både från YSS och från våra grannklubbar.

 

Kappseglingssektionen

 

 

 

 

=====================================================

 

YSS CUP

Årets YSS Cup seglades i två delseglingar på en kryss-läns-bana. Vädret var fint med en stadig västlig vind. Vinnare i båda delseglingarna blev Mats Duvander så därmed också tog hem totalsegern för andra året i rad. Efter Mats kom de båda Comfort 26:orna med Kenneth Göransson på andra plats och Andreas Ericsson på tredje plats.

 

Kappseglingssektionen

  

Uppdaterad: 23 JUL 2018 21:54 Skribent: Mattias Månsson

            

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ystads SS - Segling
c/o Pehr Ola Pehrsson, Kupolgatan 8
27136 Ystad

Kontakt:
Tel: 041114859
E-post: This is a mailto link

Se all info