Hoppa till sidans innehåll

NYHETER YSS


Vi har ändrade telefontider på kansliet fr.o.m. 1 april.

Måndagar 09.00-13.00

Torsdagar 09.00-13.00

Då vårt focus idag ligger på att hålla igång den dagliga verksamheten i badet kommer vi att under en period framöver att begränsa våra telefontider på kansliet. Det går bra att skicka mail till oss, dock kan svarstiden vara längre än normalt.

This is a mailto link

This is a mailto link

___________________________________________________________

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, skulle det ske förändringar så kommer vi att meddela detta via mail utskick.

I dagsläget ser vi inget behov av att ställa in någon verksamhet på badet.

____________________________________________________________

INFORMATION KRING CORONA OCH SMITTSPRIDNING.

Gällande föreningars träningsverksamhet

Coronaviruset påverkar just nu samhället på många sätt, och vi får idag mycket frågor kring hur ska föreningar tänka kring sin träningsverksamhet.

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. I dagsläget är det dock svårt att ge generella rekommendationer kring i vilken form och omfattning man ska bedriva träningsverksamhet. Den bästa rekommendationen vi kan ge är att ni gör en riskbedömning av er verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens vägledning. Läs mer här

De allra flesta simanläggningar håller öppet vilket innebär att föreningarna fortsatt kan bedriva verksamhet i enlighet med befintliga riktlinjer. Kloreringen av vattnet i badanläggningarna är kalibrerad för att ta död på så väl virus som bakterier och därför är risken att Coronavirus sprids via bassängerna minimal. Badanläggningarna har i de flesta fall rustat sig genom att öka frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor.

Följande säkerhetsåtgärder förebygger risken att smittas av virus:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

 Som en extra försiktighetsåtgärd kan det som förening var klokt att uppmana sina medlemmar att följa nedanstående rutiner vid träningstillfällena:

  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet
  • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.
  • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
  • Lämna badet så snart din simträning är avslutad. 

För mer information kring Vanliga frågor och svar kring coronavirus och idrott. Läs mer här

 

________________________________________________________

ÅRSMÖTE YSTADS SIMSÄLLSKAP 2020.

Medlemmar i Ystads Simsällskap hälsas välkomna till årsmöte 2020.

Onsdag den 11 mars, 2020

KFUM-Huset, Björnstjernegatan 18, kl. 18.30

Sedvanliga årsmötesförhandlingar samt information från föreningen.

Prisutdelningar samt fika.

Meddela till kansliet om ni kommer.

VÄLKOMNA.

_________________________________________________________

Årets sista Minimax.

En tapper skara simmare från våra Haj-, Teknik och Utmanaregrupper ställde upp och simmade årets sista minimax.

Bra jobbat alla simmare.

RESULTATLISTA.

minimax resultat 2019.pdf

--------------------------------------------------------------------

SUMSIM DISTRIKT I SJÖBO

Första dagen avklarad på SumSim region i Sjöbo. Vi fick många fina simningar med väldigt många o dessutom stora pers. Aron Persson, 15 år, lyckades kliva upp på 4e plats på 200 bröstsim i 15-16 årsklassen med ett nytt prydligt pers på 2.32.02 Han blev 1a reserv till riksfinalerna i Umeå. Tea Stark Friis 13 år fick också belöning för bra simningar både på 200 medley o 100 fjäril i klassen 13o yngre där hon knep 5e platsen i båda grenarna med även hon två nya pers, 2.39.89 på medley o 1.14.38 på fjäril. Utöver det hade vi många fina simningar i baljan o svårt att välja ut bland alla men Alexander Silow och Olivia Malmborg var två YSSare som persade väldigt många sekunder. Alexander med 15 sek på 400 me o 10 sek på 100 fjäril, Olivia persade med 3.5 sek på 200 me o 8 sekunder på 100 fjäril.
Nu ser vi fram emot nya tag imorgon 👊💦

Andra dagen, Wow vilken avslutning på en fantastisk helg. Gårdagens två 5e platser, en 4e plats o mängder av personliga rekord toppades av dagens resultat. Ett guld 🥇, en plats i riksfinalen, en 4e, två 5e platser och om möjligt ännu fler personliga rekord 👏👏 Dagens bästa prestation stod helt klart Tea Stark-Friis för hennes fantastiska 100 bröstsim. Direkt från start tog hon kommandot o visade tydligt att hon hade bestämt sig för att ta hem guldet i Sjöbo o att en plats i riksfinalen i Umeå skulle säkras. Ledningen lyckades hon hålla från start till mål så guldet var klart o likaså nytt pers med 2.6 sekunder men sen väntade några spända minuter innan vi glädjande fick nyheten om att hon ligger 6a till riksfinalen. Grattis Tea 👌 En annan som lyckades simma bra på 100 bröstsim idag var Aron Persson som även han bestämde sig för att han hade allt att vinna o inget att förlora o krossade sitt gamla pers med 2.3 sekunder o klättrade på resultatlistorna 👊. I Sjöbo blev han 5a o 29a totalt i Sverige och han simmar med killar som är 1 år äldre (24 går till final så just nu är han 5e reserv). Felicia Leo gör ett fantastiskt bra lopp igen på 100 ryggsim och persar med nästan 1 sekund o kniper 5e platsen 👍 Avslutningsvis hade vi lagkapper o där tog Felicia o Tea tillsammans med Tindra Alstierna o Olivia Malmborg en finfin 4e plats på 4x100 medley. Utöver detta fick vi otroligt många pers, nästan alla som var i vattnet i helgen fick ett pers med i bagaget hem. Vi tränare kan inte annat än att vara nöjda o jisses vad ni gör oss stolta. Bästa hejarklacken helt klart, hejar innan start, under loppet, skriker uppmuntrande när kamrater gått i mål o framförallt tjoar, skriker o klappar när någon tar pris, det är beundransvärt 💖

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:52 Skribent: Roland Olsson

 

WEBBTV1

 

ledare

Banner YSS

 vision och mål

 

  HUVUDSPONSORER

 

 

 

  18313_mynt

 

 

 

 SPONSORER

 

 

 

 

YstadsRörtjänst  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                  

 

Vill Ert företag synas här?

Postadress:
Ystads SS - Simidrott
Oskarsgatan 3 c
27140 Ystad

Besöksadress:
Oskarsgatan 3 c
27140 Ystad

Kontakt:
Tel: 041172710
Fax: 041117132
E-post: This is a mailto link