Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Arnö IF har under hösten 2017 genomgått så kallad vaccination mot doping, en aktivitet som genomförs  på initiativ av Riksidrottsförbundet. Det innebär att styrelsen har fått sätta sig in i dopingfrågor, och att vi har en handlingsplan för att förebygga doping.

Visserligen har föreningen inga aktiva träningsgrupper, men det Riksidrottsförbundet och andra antidopingorganisationerna kan utföra tester även på motionärer utan speciell anledning.

Arnö IF:s styrelse anser att doping inte är förenligt med idrott, oavsett om det är motionsidrott eller tävling. Vi ber därför medlemmar som använder mediciner eller kosttillskott, att kontrollera så att man inte använder otillåtna preparat. Den möjligheten finns på Antidopingsajtens röd/gröna lista, följ länken:

https://www.antidoping.se/rodgronalistan/index.asp

Vill ni skaffa er kunskap om hur arbetet mot otillåta preparat inom idrott bedrivs kan läsa mer på Riksidrottsförbundets webb.

www.rf.se/vaccinera

Du kan även direkt här ladda hem ett kortfattat dokument som beskriver grunderna i arbetet med antidoping, samt föreningens handlingsplan.

 

Grundläggande om antidoping (pdf).

 

Arnö IF:s handlingsplan antidoping (pdf).

 

Uppdaterad: 08 OKT 2017 21:49 Skribent: Björn Åslund
Epost: Adressen Gömd


Följ Arnö IF på Facebook

 

Bli medlem i Arnö IF

 

 Sörmlandsidrotten

Postadress:
Arnö IF - Baseboll och Softboll
Bengt Eriksson, Hjortronvägen 114
61145 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0705601597
E-post: This is a mailto link

Se all info