Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF-SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott diskuteras.
 

Webbinarier under hösten

(2020-10-12 09:06)
Under hösten erbjuder vi på RF-SISU Skåne ett antal kostnadsfria webbinarier, utöver alla ordinarie utbildningar vi genomför. Bland annat ett om ätstörningar inom idrotten den 19 oktober. Ta del av vårt utbud nedan.
 
Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.
 
Med start 2020 får idrottsrörelsen 20 miljoner kronor per år i två år av regeringen för idrott för äldre.
 
Rågenskolan har sedan hösten 2018 deltagit i Rörelsesatsning i skolan som den svenska regeringen gett Riksidrottsförbundet uppdrag att genomföra. Målet är att förbättrad folkhälsa och skolresultat. Nu nomineras Rågenskolan av Riksidrottsförbundet.
 
Träningsläger för SDF riktar sig till förbundens styrelser, valberedningar och anställda. Träningslägret innehåller föreläsning, workshop, utvecklingsarbete och nätverkande, blandat med hotellvistelse, god mat och trevligt umgänge.
 

Idrottens dag 2020

(2020-09-25 08:00)
Skånska skolor står upp för barns rätt till idrott och hälsa
 
Vi har träffat några barn och ungdomar i Skåne som sysslar med flera idrotter!
 
Missa inte Skatteverkets webbsända seminarier om arbetsgivarskap, deklaration och kontrolluppgifter. Klicka på länkarna för mer info och anmälan (begränsat antal platser).
 
Ska er förening ha digitalt årsmöte? Riksidrottsförbundet har tagit fram information och tips som kan vara bra att ha i tankar.
 
Igår kväll genomfördes RF-SISU Skånes historiska årsstämma. Det var den första under namnet RF-SISU Skåne och samtidigt var det den första stämman i delvis digital form.
 

Möt en av våra utbildare

(2020-09-02 12:39)
Sedan 2003 är Anders Svensson en av RF-SISU Skånes mest uppskattade utbildare. Vi har pratat med honom om utbildarrollen och hans syn på ledarskap, i samband med lanseringen av vår nya utbildningskatalog för 2020-2021.
 
Regeringen har idag presenterat sitt förslag till ett förlängt stöd till idrottsrörelsen på 1 miljard kronor för år 2020 samt presenterat att man skickar förslag till undantag av ordningslagen för idrott och kultur på snabbremiss.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra områden i samhället drabbats av coronakrisen. Vi vet att många prövningar återstår men vi hoppas också att vi kan gå stärkta ur denna kris och att vi kan fortsätta vara en viktig del i vårt samhälle.
 
I slutet av juli/början av augusti brukar Helsingborg fyllas av tiotusentals fotbollsspelande barn och ungdomar. Idrottsfesten Eskilscupen samlar killar och tjejer från hela landet och för första gången sedan 1968 ställs cupen in.
 
12

Postadress:
Åstorps KK - Konståkning
Michelle Svedberg Polfer, Kolonigatan 1
26538 Åstorp

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 63
26536 Åstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: astorpkonstakning@outlook.com

Se all info