Hoppa till sidans innehåll

Föräldrapolicy


Din roll som förälder i Åstorps Konståkningsklubb

 

Träning

Du respekterar de beslut som tränare och ledare fattat. Under träning överlåter ansvaret för sitt barn till föreningens ledare med allt vad det innebär av ordning och regler. Vill du framföra konstruktiv kritik till tränaren eller tränarna gör du det enskilt och inte inför åkarna eller andra föräldrar.

Överlämna ansvaret för den tekniska delen av träningen åt tränarna med utbildning enligt Svenska Konståkningsförbundets riktlinjer och bestämmelser.(Men fråga gärna tränaren efter träningspasset om det är något som du undrar över). 

Respektera tränarnas fördelning av istider och val av gruppindelningar, tränarna vet hur verksamheten på is fungerar bäst och vad åkarna klarar på isen.  

Vid skada ska er son/dotter samråda med tränaren. Tränaren har rätt att neka en åkare att träna om tränaren bedömer att åkaren inte är fullt frisk eller skadefri.

Respektera att omklädningsrummet är åkarnas, tillbringa så lite tid där som möjligt.


Era barn

Stötta era barn i sin utveckling att bli självständiga. Ett led i utbildningen som konståkare är att så tidigt som möjligt klara sina åtaganden på egen hand (kommunikationen med ledarna, skötsel av sin utrustning, dagsplanering m.m.).

Stötta ditt barn genom att fokusera på det positiva.

Ge barnen beröm istället för att vara felsökare. Beröm ger barnen och ungdomar självförtroende. Tänk på att barn har svårt att skilja på dålig prestation och dålig människa.

Dämpa allvaret i alla olika tänkbara situationer.

Undvik att jämföra, kritisera eller framhäva er son/dotter i förhållande till klubbens övriga åkare i alla sammanhang.

Undvik att sätta en negativ press på er son/dotter utan istället uppmuntra honom/henne för den han/hon är och för det han/hon gör. Betänk att det är få åkare som lyckas bygga en karriär kring konståkningen.

Stötta ditt och andras barn i med och motgång.

Du kan ”heja på” din son/dotter, men undvik att ”coacha” . Det är tränarnas roll.

Uppmuntra och entusiasmera barnen att regelbundet gå till träning men tvinga dem inte.

Stöd ditt barn att sätta upp egna målsättningar med sitt utövande. Undvik att applicera din egen målsättning som vuxen på ditt barns konståkande.

Se till att ditt barn äter rätt och vilar i tillräcklig mängd.

Stötta ditt barn både i skolan, och idrottandet.

Ställ upp och hjälp till på de kringarrangemang som Åstorps KK anordnar såsom t ex tävlingar, shower och övriga arrangemang. För att det ska vara möjligt för våra barn att åka konståkning är det viktigt att alla hjälper till, alla gör detta på sin fritid utöver sitt arbete och familjeliv, ingen kan göra allt men bidrar alla blir det inte mycket jobb för var och en.

Tänk på att även du som förälder representerar Åstorps KK. Därför är det viktigt att du alltid i alla situationer är ett föredöme.

Mer om hur man är en bra konståkningsförälder finns i broschyren "Att vara konståkningsförälder"

Om ni har frågor eller synpunkter på vår verksamhet,  maila gärna This is a mailto link

Uppdaterad: 09 JUL 2019 09:02 Skribent: Michelle Svedberg Polfer
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Åstorps KK - Konståkning
Michelle Svedberg Polfer, Kolonigatan 1
26538 Åstorp

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 63
26536 Åstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info