Hoppa till sidans innehåll

BBS Jollar


Optimister:

BBS har 9st Optimister som blev iordninggjorda 2020 dessa är det fritt fram för BBS medlemmar att använda. Klubbens aktiviter har företräde.

Optimist går utmärkt att segla en vuxen och ett barn i om det inte blåser för mycket. Blåser det mer än 6 m/s så skall vuxna vara försiktiga då de lätt tar in vatten. 

Vid lånanden av Optimister så finns Segel, Centerbord och roder i skjulet vid isättningsrampen. Det är viktigt att vi är försiktiga med båtarna och ej drar de på gräs eller grus, använd kärra avsett för Optimisterna. Om något går sönder så meddelas detta till Ungdomsansvariga på mail This is a mailto link.

Att bjuda med kompisar, grannar och bekanta vid enstaka tillfällen för att prova på att segla optimist är bra för rekryteringen av medlemmar och uppmuntras.

Zoom 8:

Klubben har också en Zoom 8 som är steget efter Optimist denna Zoom 8 är klassad och inmätt så den kan vara med på tävlingar om man skulle vilja, Zoom 8:an får bara användas av dem som tränarna anses vara redo att segla denna.

Mast, centerbord, roder och segel förvarars i skjulet där vi vinterförvar Optimisterna.

När man seglat färdig med Zoom 8 så skall toppkapell och underkapell monteras och båten förvaras på avsedd kärra.

Rib:

Ungdomssektionen har också tillgång till en rib denna får användas om man behöver ha en följebåt vid enskilda jolleträningar, om det är organiserade träningar så har ungdomsektionen företräde till ribben.

Uppdaterad: 08 JAN 2021 19:11 Skribent: Daniel Uhlin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Blombergs Båtsällskap - Segling
Daniel Uhlin, Båtvägen 6, Blombergs Båtsällskap
53173 Källby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bbs@blombergsbatsall...

Se all info