Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


KSSS tog en hedersam femteplats när finalen av Sailing Champions League 2019 avgjordes på söndagen i schweiziska S:t Moritz. Men trots att ingen svensk någonsin gjort ett bättre resultat i finalen var Björn Hansen en besviken skeppare.
 
Expresserna firande 40-års jubileum med en fullspäckad seglarvecka i Båstad där SM var höjdpunkten och veteranen Michael Collbergs fenomenala besättning var svårslagna.
 
10-14 juli genomförde Sällskapet Seglare med Synnedsättning sitt årliga läger för synskadade på Almåsa Havshotell i Haninge. 20 synskadade och 3 dövblinda fick utveckla sina seglingsfärdigheter allt ifrån att rigga båtarna till att styra själva.
 
Ungdoms VM i Matchracing seglas i Ekaterinburg i Ryssland 13-17 augusti. Team Holmberg är på plats för att representera Sverige.
 
Det blev varierande vindar och väderslag som fick dominera under årets upplaga av Junior-SM ute i Björlanda Kile, strax norr om Göteborg. Efter väl genomförda race på samtliga tre banområden kunde 12 nya mästare koras!
 
Över 70 team från bland annat Sverige, Estland, Tyskland och Finland kommer till Oxelösund för att slåss om medaljerna i ORC European Championship som arrangeras av Oxelösunds Segelsällskap.
 
Det blev engelskan Lucy McGregor som tog hem vinsten i årets Lysekil Women´s Match som i år hade VM-status. För de tre svenska besättningarna tog det stopp i kvartsfinalen.
 
Med en sista kraftansträngning seglade Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hem segern i finalen på 470-VM i japanska Enoshima. Och den segern innebar att de klättrade från femteplats upp på pallen och knep bronsmedaljen.
 

Junior-SM på Hisingen

(2019-08-08 15:39)
I Björlanda Kile hamn samlas nu drygt 350 unga seglare i årets stora händelse för juniorer i åldrarna 12–20 år. I helgen ska 13 svenska mästare koras, både killar, tjejer och mixade besättningar/klasser.
 
Med endast fredagens finalrace kvar av 470-VM i Enoshima ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på femte plats, med bra chans att ta ett VM-brons. Kampen om guldet står mellan Australien och Spanien.
 
I år har Lysekil Women´s Match fått VM-status och och efter två dagars round robin har engelskan Lucy Macgregor bara förlorat en enda match. Men tävlingen är långt i från avgjord.
 
Soliga Tønsberg bjöd på lätta vindar och skapade svåra förhållanden för seglingsledningen. De instabila vindar rådde dock inte på de svenska seglarna som kammade hem flera pallplatser på årets JNoM i Norge.
 
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström avancerade till en tredjeplats efter onsdagens VM-seglingar i 470. Med tre race kvar på torsdagen och ett medaljrace på fredag är de nu på en bronsplats – nio poäng efter nyzeeländarna Mathew Belcher/Will Ryan.
 
Det är brittisk ledning halvvägs in i RS Tera World Challenge Trophy som arrangeras av Ljungskile Segelsällskap med 85 deltagare från hela världen. Bästa svensk är Tage Barne på 7:e plats i Proklassen.
 

”Nu börjar VM”

(2019-08-06 15:00)
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström har tappat några placeringar på VM i 470. De ligger nu på fjärde plats – men bara fyra poäng från ledarna. - Vi är med i matchen och imorgon börjar finalen. Det är då VM börjar på riktigt, säger Fredrik.
 

Postadress:
Blombergs Båtsällskap - Segling
Sebastian Broberg Björsgårdsvägen 10 D, Blombergs Båtsällskap
53173 Källby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bbs@blombergsbatsallskap.se

Se all info