Hoppa till sidans innehåll

Ridskola


Ridskolan bedrivs på Spelmansgården i Simontorp/Hjärnarp med hundratalet ridande medlemmar och 20 trygga islandshästar. Ca 60% är barn och ungdomar och ca 15% är ridelever med olika funktionsvariationer. Till styrelsen har vi därför knutit en Ungdomssektion och en Parasektion. På Spelmansgården har vi ett väl ombonat ridhus med handikapplift, en naturovalbana samt tillgång till ridvägar i den vackra bokskogen på Hallandsåsen.

I ridskolan är vi tämligen ensamma om att ta emot små barn i knattegrupper. Vi har också grupper för större barn och ungdomar, vuxna och seniorer, både nybörjare och fortsättare, samt grupper för pararyttare. Dessutom har vi grupper för mera tävlingsinriktade ekipage!

Vi har duktiga instruktörer! Två som med framgång tävlar i landslaget men också är välutbildade pedagoger: Helena Kroghen Adalsteinsdottir och Mette Lund Lindberg. Vi har också Ninni Carr, certifierad ridlärare sedan 2007 och med B-ridinstruktörsutbildning, Mia Bengtsson, omtyckt ridledare och teckenspråkskunnig för pararyttarna, där Annie Källoff instruerar en grupp mera avancerade pararyttare.

Vi arbetar mycket med både individuell utveckling OCH samarbetsförmåga. Eleverna i ridgrupperna får undervisning i skolridning, gångartsridning, hoppning samt ridning i terräng i mån av möjlighet. De är dessutom indelade efter ålder och ridkunskap och för elever under 18 år tecknas avtalet av elevens målsman.

Alla elever i ridskolan är ansvarsförsäkrade via Folksam. Eleven ansvarar själv för giltig försäkring vid eventuell olycka eller skada som uppstått på egen egendom eller andras.

Vi har ingen lektionsridning under höst- sport- och påsklov.

Uppdaterad: 13 APR 2019 18:18 Skribent: Gudrun Jander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Fidla IH - Islandshäst
Ingegerd Dahlèn, Hulebäckserödsv 113
26698 Hjärnarp

Besöksadress:
Spelmansgården, Simontprpsv
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0702336392
E-post: [saknas] Information

Se all info