Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Historik

Spelmansgårdens HB grundades 1999 och innefattade turridning, ridskola och avelsarbete. Verksamheten har under åren vuxit, både i antalet hästar och i antalet ridelever i ridskolan. 2011 bildades en ideell ridklubb, Spelmansgårdens Ridklubb, som 2018 ombildades till den lokala föreningen Fidla islandshästförening direkt knuten till SIF. Därvid skapades ett arrendeavtal mellan Spelmansgården HB och Fidla Islandshästförening, vilket innebär att föreningen numera driver ridskoleverksamheten.

Verksamhet

Verksamheten bedrivs på Spelmansgården i Simontorp/Hjärnarp med hundratalet ridande medlemmar och 20 trygga islandshästar. Ca 60% är barn och ungdomar och ca 15% är ridelever med olika funktionsvariationer. Till styrelsen har vi därför knutit en Ungdomssektion och en Parasektion. På Spelmansgården har vi ett väl ombonat ridhus med handikapplift, en naturovalbana samt tillgång till ridvägar i den vackra bokskogen på Hallandsåsen.

I ridskolan är vi tämligen ensamma om att ta emot små barn i knattegrupper. Vi har också grupper för större barn och ungdomar, vuxna och seniorer, både nybörjare och fortsättare, samt grupper för pararyttare. Dessutom har vi grupper för mera tävlingsinriktade ekipage!

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 15:53 Skribent: Gudrun Jander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Fidla IH - Islandshäst
Ingegerd Dahlèn, Hulebäckserödsv 113
26698 Hjärnarp

Besöksadress:
Spelmansgården, Simontprpsv
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0702336392
E-post: [saknas] Information

Se all info