Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Luleå Basketcentrum (LBC) är ett samarbetsorgan för basketföreningarna i Luleå. Vår uppgift är att stimulera utvecklingen av basketsporten genom aktiviteter och arrangemang riktade till barn och ungdom. Grundprincipen är att alla unga ska kunna spela basket där de bor, att de ska ha nära till hem, familj och kamrater vid träning och andra aktiviteter. Vi arbetar på bredden, för alla de spelare och ledare som bär upp basketsporten i Luleå.  

Luleå Basketcentrum bildades 1978 och har starkt bidragit till att Luleå blivit Sveriges baskethuvudstad. I vår organisation ryms hela Basketluleå, från bya- och stadsdelsföreningar till elitklubbarna. LBC samordnar föreningarnas intressen. Tillsammans lyfter vi och utvecklar basketsporten. LBC består idag av 17 medlemsföreningar med cirka 2 000 aktiva. Verksamheten finansieras genom medlems- och deltagaravgifter samt med bidrag från sponsorer. 

Varje säsong genomför vi ett flertal aktiviteter för barn och ungdomar mellan 8 och 16 år; som basket på sportlov och höstlov, läger och cuper. Dessutom är vi ute i skolorna och missionerar för sporten, för att få fler barn och ungdomar intresserade och få dem att röra på sig på fritiden.

Luleå Basketcentrum har sitt kansli i Luleå Energi Arena tillsammans med Norrbottens BDF, BC Luleå och Luleå Basket.

Uppdaterad: 23 JAN 2018 12:58

Postadress:
Föreningen Luleå Basketcentrum - Basket
Bastugatan 6
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706110555
E-post: This is a mailto link

Se all info