Hoppa till sidans innehåll

Tryouts 2016-2017


I juni hade vi tryout till våra tävlingslag.

Ingen fler tryout är planerad för denna säsong. 


 

Information om tryouts:

För att få plats i något av våra tävlingslag behöver du delta i en tryout. Detta gäller även de aktiva som redan går i något av våra lag (ej mini-miniorer). För att kunna förbereda sig på bästa sätt inför en tryout så behöver både den sökande och dennes förälder i god tid informera sig om vad det handlar om. En tryout går till ungefär som en vanlig träning. Alla tjejer och killar får visa upp sina färdigheter inför föreningens tränare som sedan har i uppgift att dela in våra lag. Våra tränare hjälper till genom att visa upp och instruera de olika momenten vi tränar på. När vi sätter våra lag tar vi hänsyn både till individuella färdigheter men även hur vi kan skapa så bra byggrupper som möjligt i lagen. Ett cheerleadinglag behöver en jämn fördelning av bakpersoner, baser och toppar. Varje tävlingslag har plats för max 20 medlemmar. Vi har flera lag i samma åldersgrupp men på olika svårighetsnivåer, det är alltså inte säkert att man hamnar i samma lag som sin kompis i samma ålder. Att man har tävlat på en viss nivå tidigare innebär inte heller att man automatiskt får en plats i ett lag på samma nivå under kommande säsong. Vi ber alla medlemmar och föräldrar att respektera våra tränares kompetens och de beslut som de tar .

 

Information om våra lag och levels:

Träningslag:
Våra träningslag har en träning per vecka där fokus ligger på grunderna i cheerleading. Våra yngre träningslag försöker att blanda mycket lek med träning för att skapa en bra gruppkänsla. För att få plats i ett träningslag krävs inga förkunskaper, för träningslag går vi uteslutande efter kölistan. Våra träningslag deltar alltid på föreningens uppvisningar och har under säsongen möjlighet att delta i lokala vänskapstävlingar om laget och tränarna vill.

Level 1:
Våra Level 1-lag tränar två gånger i veckan. Detta är det första steget för dig som vill utvecklas och tävla i cheerleading. Du behöver ha god träningsnärvaro och mycket vilja. Lagen tävlar på lokal nivå och reser oftast inom distriktet för att tävla eller delta på läger. Målet är att göra goda resultat på DM och även tyckartävlingar. Beroende på lagets engagemang i försäljningar och insamling av pengar finns även möjlighet för våra äldre level 1 lag att åka på större tävling inom Sverige så som t.ex. Jamfest Nordic.

Level 2:
Våra Level 2-lag tränar två gånger i veckan. Detta är nästa steg för dig som vill utvecklas inom tävlingssporten, här krävs vissa förkunskaper av cheerleading och/eller gymnastik. Du behöver ha mycket god närvaro och mycket god vilja. Lagen tävlar på lokal och nationell nivå. Målet är att genom goda resultat på DM kvalificera sig vidare till Riksmästerskapen. Beroende på lagets engagemang i försäljningar och insamling av pengar finns även möjlighet att tävla annan nationell tävling så som t.ex. Jamfest Nordic.

Level 3:
Våra Level 3-lag har tre träningar per vecka. För aktiva i Level 3-lagen ställs högre krav eftersom man anses vara erfaren nog för att kunna ta eget ansvar. Du behöver ha exemplarisk närvaro, ett stort träningsintresse och mycket vilja, förutom att du behöver kunna cheerleading på hög nivå. Lagen tävlar på lokal och nationell nivå med mål att genom goda resultat på DM kvalificera sig vidare till Riksmästerskapen, alternativt tävla annan nationell tävling så som t.ex. Jamfest Nordic. Beroende på lagets engagemang i försäljningar och insamling av pengar finns även möjlighet att åka på internationell tävling inom Skandinavien eller Europa under säsongen.

Groupstunt och partnerstunt:
Uttagning till eventuella groupstunts och partnerstunt sker genom rekommendationer från föreningens tränare. Junior groupstunt tävlar level 5, senior groupstunt tävlar level 6. Målet för våra stuntgrupper är att kvala vidare till SM.

Läsvärda länkar:
Tävlingsregler Level 1-6: http://usasfrules.com/
Film på gymnastik Level 1-5: https://www.youtube.com/watch?v=xbkjH6n_MA
Film på stunt Level 1-5: https://www.youtube.com/watch?v=KictFsvryco
Level 1 är ingen katastrof: http://youbetterwork.se/2015/07/level1aringenkatastrof/

 

Om du vill ställa dig i kö till vår förening fyller du i en intresseanmälan  på vår hemsida > Bli medlem.

Uppdaterad: 03 JUN 2018 11:46 Skribent: webmaster

sponsorhuset

 

 gräsroten

 

 

sponsorer & partners

 

 

Postadress:
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches - Gymnastik
Källgatan 2
97331 Luleå

Kontakt:
Tel: 0793046443
E-post: This is a mailto link

Skylt

 

teamsportia