Hoppa till sidans innehåll

Historik


Så började allt

Arctic Cheer Avalanches (ACA), startades november 2002. Föreningen bildades av de aktiva som tidigare var verksamma under namnet Luleå Eskimos Cheerleaders (LEC). När LEC bildades i februari 1994 introducerades sporten Cheerleading i Luleå och Norrbotten. Från start var det endast åtta entusiastiska tjejer som tränade för den amerikanska fotbollssäsongen med Luleå Eskimos AFC. 

 
Luleå Hockeys officiella cheerleaders
 

Hösten 1994 anlitades föreningen av Luleå Hockey Förening att bli en del av deras nya matcharrangemang i dåvarande Delfinen. Artistnamnet blev Björnligan. Mellan 94 och 07 var tjejernas danser ett välkommet inslag i numera omdöpta Coop Arena. Björnligan var de första Cheerleaders i svenska hockeysammanhang, dvs Elitserien. Numera deltar ACA endast vid intro vid sidan av björgapet och säljer matchprogram på Luleå Hockeys hemmamatcher.

 

Tävlingsdebuten
SM i Stockholm 1996 var föreningens första tävling. Redan från start hade nyfikenheten varit stor bland 08-lagen. Till sist vågade vi på oss att äntra den nationella tävlingsarenan. Resultatet blev en tredjeplats! Snacka om godkänd tävlingsdebut. Sedan tävlingsdebuten har föreningen kammat hem otaliga medaljer och pokaler såväl nationellt som internationellt. Läs mer om tävlingsmeriterna i Menyn under Tävlingar och fliken Tävlingsresultat.

 

Liten blir STOR

Sedan starten har flera personer provat på sporten under ACA:s regi. Många har kommit och gått, många blir också kvar och desto fler vill börja. Verksamheten har både bräddats och utvecklats. Efter några tunga år så har lyckan nu vänt för ACA. Säsongen 2013-2014 nådde vi en ny topp. Vi har nu över 100 medlemmar i föreningen, fyra tävlignslag och två träningslag i cheerleading. ACA har även gjort en nysatsning på cheerdance, där vi har startat upp två nya grupper med mål att tävla DM 2015. Antalet aktiva ökar stadigt och i takt med detta kliver nya tränare fram och axlar den roliga men också ansvarsfulla uppgiften att föra den kända ACA andan vidare. 

Uppdaterad: 28 FEB 2015 15:16 Skribent: Webmaster

sponsorhuset

 

 gräsroten

 

 

sponsorer & partners

 

 

Postadress:
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches - Gymnastik
Källgatan 2 (gavel)
97331 Luleå

Kontakt:
Tel: 0793046443
E-post: This is a mailto link

Skylt

 

teamsportia