Hoppa till sidans innehåll

Gällivare SK - Simidrott

GSK Simidrott är sektion till Gällivare SK och startade upp den 20 april 2018. Simidrott i Sverige består av de fem grenarna simträning, simhopp, vattenpolo, öppet vatten samt konstsim. För närvarande bedrivs simträning inom sektionen, med förhoppningen att stegvis växa sig större.

Vatten är ett fantastiskt redskap att träna i, skonsamt för kroppen samtidigt som det ger mycket träning och är roligt att leka i. Men då vatten även kan utgöra en risk är vi noga med säkerheten och att antalet deltagare per tränare är litet, särskilt för de yngsta deltagarna. Det är viktigt att deltagarna får en god vattenvana, då det är grunden för simkunnighet. Vattenvana får deltagaren genom att regelbundet vistas i vatten och genom att träna på att utföra olika moment i vattnet. 
 
Delmål för GSK Simidrott är att deltagarna kan simma de fyra simsätten fjärilsim, ryggsim, bröstsim och crawl. Det huvudsakliga målet är att deltagarna skall bli simkunniga enligt den nordiska definitionen: "Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg”, men också att de ungdomar som vill skall kunna delta i olika simläger och simtävlingar, liksom att vi skall träna och utvecklas tillsammans.

Foto: Privatbild

Postadress:
Gällivare SK - Simidrott
GSK Simidrott, Kvarnbacksvägen 4
98234 Gällivare

Besöksadress:
Kvarnbacksvägen 4
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097055825
E-post: gsksimidrott@gmail.c...

Se all info