Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


För matcher och tävlingar inomhus gäller deltagartak på 500 personer per sektion från den 19 januari. Det meddelade regeringen idag.
 
Från och med onsdag 12 januari gäller ytterligare restriktioner. Men fysisk aktivitet är viktig för folkhälsan och därför kan idrottsträningar och tävlingar i ordinarie seriespel fortsätta för såväl barn som vuxna om smittreducerande åtgärder görs.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 

Nu tar vi lite ledigt

(2021-12-23 08:14)
Vi på RF-SISU Västernorrland vill tacka för året som gått och hoppas att ni får tid till välförtjänt avkoppling.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Fram till den 14 januari kan man nominera idrottsföreningar till Årets Idrottsförening på Eldsjälsgalan. Temat i år är ”Utmana vithersnormer och förebygga rasism”. 
 
Under tre månader har journalisten Miriam Maul jobbat som vår föreningsreporter runt om i länet. Nu tackar Miriam för sig och här kommer hennes tips på julläsning!
 
Årsstämman för RF-SISU Västernorrland genomförs torsdagen den 28 april 2022 klockan 18.00.
 
För att veta hur mindre idrottsarrangemang kan genomföras mer smittsäkert kan man ta stöd av samma föreskrifter som riktar sig till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten inför nya smittskyddsåtgärder från och med onsdag 8 december. Vuxna rekommenderas att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Idrottsrörelsen kan dock fortsatt hålla igång.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021. I Västernorrland delar 72 föreningar på närmare 4,2 miljoner.
 
En färsk nationell sammanställning visar en historisk minskning av idrottsaktiviteter under våren 2021, i spåren av pandemin. I Västernorrland var tappet 27 % bland barn och unga. För personer med funktionsnedsättning var minskningen hela 95 %.
 
Från och med den 1 december är det krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang inomhus för fler än 100 åskådare.
 
På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.
 
CK Örnen har gått från under 100 medlemmar till över 500 sedan de bestämde sig för att involvera unga och utveckla verksamheten så att den passar många. Den nya anläggningens utformning är ett gott exempel på där de unga varit med och påverkat.
 
12

Juniorkurs

Postadress:
Hernösands BK Pool - Biljard
Storgatan 32
87130 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0706741752
E-post: gorgen.bjorklund@hot...

Se all info