Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Den 12 januari välkomnade vi våra nya idrottskonsulenter Svante Lundberg, Johanna Jonsson och Anja Korhonen. Vi ser fram emot att ta del av deras kunskap och erfarenheter och de kommer jobba med att stödja våra föreningar i länet.
 
Idrottsföreningar i Jämtland-Härjedalen har haft möjligheten att ansöka omstartspengar från regionen. Syftet med tillskottet ska vara att utveckla en ny, eller befintlig aktivitet som normalt är en inkomstkälla, men som hämmats på grund av pandemi...
 
Representanter från folkbildningens verksamheter, civilsamhälle, forskning och politiken. Vi kan presentera två key note speakers, Rosaline Marbinah, regeringens demokratiambassadör och Johan von Essen, forskare inom civilsamhällesfrågor. 4...
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Skidskytten Martin Ponsiluoma, Tullus SG, är 2021 års främste idrottare i Jämtland-Härjedalen. Jämtland Basket tog hem titeln inom lagidrotten.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har presenterat nya restriktioner som berör idrotten och som gäller från och med 23 december. Dessa restriktioner grundar sig i en stor oro för ökad smittspridning.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Peter Albertsson är sedan första december ny kommunikatör hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Kommer närmast från en kommunikationstjänst hos Svenska Skidförbundet.
 
Nya rekommendationer införs från och med onsdag 8 december. Vuxna ska bland annat hålla avstånd, undvika trängsel och samlingar med många personer inomhus. Idrottsrörelsen kan hålla igång aktiviteter.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att utbetala 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till föreningar i Sverige för perioden 1 maj till 28 september. Strax över tre miljoner kronor går till föreningar i Jämtland-Härjedalen.
 
Från 1 december gäller nya riktlinjer för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 deltagare. För dessa krävs antingen vaccinationsbevis eller att Folkhälsomyndighetens smittskyddsåtgärder följs.
 
2021 är snart slut och vi kan blicka tillbaka på ett år med massor av utmaningar och, för de flesta av oss, massor av glädjeämnen. Vi har stött på hinder men vi har rest oss igen, hittat lösningar igen och igen och igen.
 
Som idrottens studieförbund, SISU, är vi glada att vi tillsammans med regionen och Folkbildning Mittnorrland i samarbete får bjuda in till ett Folkbildningsseminarie den 4 feb.
 
En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020.
 
Niclas Brissman, Järpens IF, beskriver vikten av folkbildning för både ledare och aktiva i en idrottsförening. Utbildningarna har resulterat i integrering av nyanlända, bättre samsyn och förståelse för varandra och en större vi-känsla i föreningen.
 
12

Mellannorrland

 

sbflogo

Postadress:
Jämtlands MK
Lungre Motorstadion 425
83191 Östersund

Kontakt:
Tel: 063122095
E-post: kansli@jmk.nu

Se all info

gp  atla verkstan

 mekonomen hogboms

maxi jbd office

garage 

glasverkstan