Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under fem dagar finns Svenska Tennisförbundet på plats i Hudiksvall för att, i samverkan med Hudiksvalls Tennisklubb, locka fler att spela tennis och att testa sina motoriska färdigheter på olika rörelsestationer.
 
Ledare från Andersbergs IBK och Gefle Gymnastikförening finns tillsammans på plats när barn mellan 6 och tolv år deltar i sommarlovsaktiviteterna i Gävle som kombinerar båda idrotterna på ett lustfyllt sätt.
 
Just nu pågår Rörelsesatsningen i Gävle kommun. Rädda Barnen, RF-SISU Gävleborg och Gävle kommun bjuder in föreningar i Gävle att delta på resan för att sätta fler barn i rörelse!
 
Under tre veckor kring månadsskiftet juli-augusti brukar hundratals bandyspelande barn och ungdomar delta i landets största sommarbandyskola i Edsbyn. Denna sommar kommer det att eka tomt på området för första gången på 15 år.
 
Det sjuder av aktivitet på varje grönyta. Coronaläget har tvingat föreningar att leta sig ut. Inom en begränsad radie hittade vi sex olika föreningar som lär sig leva med nya förutsättningar – och de kan se positiva effekter.
 
En inställd jubileumssommar var inte vad Söderhamns Skateboardförening önskade sig. ”Att inte kunna ta tillvara de här extra tillfällena att möta nya intresserade gör att sporten riskerar att bli osynlig”, menar ordförande Conny Björklund.
 
Idag börjar stödet betalas ut till de föreningar i Gävleborg som drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.
 
Fördelningen av regeringens krisstöd på 500 miljoner kronor är nu beslutad. 91 procent går till idrottsföreningar och 9 procent till specialidrottsförbund. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 15 juni.
 
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet.
 
Fredagen den 25 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige, som en del av European School Sports Day. Nu bjuder vi in Gävleborgs skolor och idrottsföreningar till årets roligaste skoldag.
 
Att bedriva boxningsträning utan närkontakt kräver omställning. BK Falken har vänt det som från början kändes negativ till något positivt. Nu lyfter de utomhusträningarna ytterligare ett snäpp i samverkan med RF-SISU Gävleborg.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
Ockelbo Ryttarförening fick ställa in tre evenemang med anledning av corona, då kom idén att samverka med orienteringsklubben. Ridorientering blev resultatet – en aktivitet som genomfördes både inomhus och utomhus, och som blev toppen på många sät...
 
Det blir allt tydligare att vi kommer att leva med restriktioner kopplat till coronapandemin under lång tid framöver. Vi anser därför att de viktiga budskapen om att skydda, även bör kompletteras med budskap om att stärka hälsan – nu.
 
Folkhälsomyndigheten gav idag besked att det just nu inte är möjligt att ändra de allmänna råden för att öppna för tävling och matcher på seniornivå. RF har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.
 
12

Postadress:
Järbo IF - Cykel
Gullheden 5
81171 Järbo

Besöksadress:
Gullheden 5
81171 Järbo

Kontakt:
Tel: 0702769495
E-post: jif-styrelse@hotmail.com

Se all info