Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I en tid då många föreningar upplever det som en utmaning att få kandidater till vissa styrelseposter och i en tid då föreningsdemokratin utmanas är det kanske viktigare än någonsin med en aktiv, kompetent och engagerad valberedning.
 
Ta chansen att fylla på med kunskap och inspiration om hur du bemöter barn och ungdomar med osynliga funktionsnedsättningar som exempelvis ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer.
 
Låt er inspireras och ta del av hur er skola kan utveckla rastverksamheten samt elevers delaktighet och ansvar.
 
Det är dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast 12 december.
 
En föreläsning som ger grundläggande tips på förberedelse, genomförande och efterarbete av årsmötet. Föreläsningen ger också pedagogiska tips kring digitalt årsmöte.
 
Representanter från specialidrottsdistriktsförbunden bjuds in till SDF-konferens.
 
En inspirerande föreläsning om att göra det komplicerade enkelt och att göra bra och smarta matval. Vad ska man äta för att må så bra som möjligt och kunna prestera på topp? Vad är egentligen bra mat?
 
30 vuxenstöd från 17 olika skolor träffades för att samverka och byta erfarenheter för framtidens skolidrottsföreningar. Vår satsning har haft fokus på att få fler elever med migrationserfarenhet att delta och engagera sig i skolidrottsföreningar.
 
Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.
 
Värme har varit ett forskningsämne det senaste decenniet. Kunskapsläget kring prestationer i varma förhållanden har förbättrats och dessutom har värme visat sig vara effektivt träningsstimuli i sig, till och med bättre än höghöjdsträning.
 
Skolsamverkan är ett ypperligt tillfälle för idrottsföreningar att marknadsföra sig, och rekrytera medlemmar, säger Eric Löfgren på Gruvrisskolan. Se filmen där Eric själv berättar om framgångsreceptet.
 
De aktiva är på plats. I år välkomnar vi drygt 90 aktiva, men fler väntas ansluta inom kort. Några av de aktiva har varit med i verksamheten tidigare och vissa är helt nya i elitverksamheten DSA Elit. Mer om de aktiva och elitverksamheten...
 
Vad gör vi om olyckan är framme? Hur kan vi minska skaderisken?
 
En ledarutbildning för dig som leder, ska börja leda eller helt enkelt är nyfiken och intresserad av att veta mer om att leda seniorer i fysisk aktivitet och träning.
 
Denna utbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande uppdrag.
 
12

Våra sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på Facebook 

Vi heter "Bågskytte i Leksand"

 

Tävlingar & resultat

Kommande Tävlingar ArcRez

Kommande tävlingar IANSEO

Postadress:
Leksands BSK - Bågskytte
Sunnanäng Siljansvägen 168
79390 Leksand

Kontakt:
Tel: 0723305400
E-post: paul.raukas@egenvall...

Se all info