Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurser


Våra nybörjarkurser för sommaren är nu avslutade. När nästa kurs äger rum är ännu inte planerat, det kan eventuellt bli en senare i höst men troligast till våren igen.

Då det är mycket populärt är det bra att vara ute i god tid så om du är intresserad att gå kursen, skicka en intresseanmälan till This is a mailto link med namn, personnr och telefonnr så skriver vi in dig i listorna och har då rätt till plats i den ordning anmälningarna kommer in.

Anmälan via mail är enda sättet vi tar emot anmälningar.

Start:       Maj 2022

Tid:          Nybörjare intensivkurs 14.00-16.00 två dagar under samma helg.

Plats:       "Grusgropen" i Heden, se karta under Utebanan                                  

Pris:         Under 2021 - gratis (normalpris 400 kr)

Lägsta ålder: 

10 år fyllda vid kursstart, barn under 13 år måste ha förälder närvarande med sig vid träningarna

Omfattning:

2 tillfällen med tränare för att få en kurs i bågskyttets grunder. Detta inkluderar information om materialet, säkerheten på plats och en kurs i teknikens grunder. Varje tillfälle är 2,5 timmar med kort fikastund mittpå. Antalet deltagare är begränsad till 8 deltagare per grupp. Förälder som anmäler sig tillsammans med sitt barn placerar vi alltid i samma grupp.

All utrustning får du låna på plats. Det enda du behöver är bekvämt sittande kläder som inte är för bylsiga, samt en vattenflaska. Klä dig efter rådande väderlek då vi är utomhus om möjligt.

Denna kurs ger dig grundläggande kunskap i bågskytte. Efter avslutad kurs kan man bestämma sig för att bli ordinarie medlem i klubben.
Årsmedlemskap kostar sedan 100:- samt 550:- i träningsavgift för vuxna och 500:- för juniorer. Träningsavgiften är avdragsgill som friskvård enligt skatteverkets regler.

Anmälan: med email till This is a mailto link.  Ange namn, adress, telefon &  personnr (10 siffror) 

 

 


-Nästa kurs?

Svar: Se ovan

 

-Varför kräver ni hela personummret (10 siffror) vid anmälan?

Svar: Krav från Riksidrottförbundet (RF).

Vi och alla idrottsföreningar i Sverige använder RF:s system IdrottOnline där medlemmar administreras och som används vid bidragsansökan. Vidare täcks man då av RF:s gruppolycksfallsförsäkring.

Du läser just nu på vår av RF betalda hemsida i det WEB-baserade hemside- och klubbadministrations-sytemet IdrottOnline.

 

 - Måste man vara 10 år fyllda vid kursstart?

  Allt skytte kräver högsta säkerhet och därmed tillräcklig mognad av skytten. Vi har också endast seriösa tävlingsbågar. Dessa kräver en viss muskelstyrka för att hanteras. För små barn klarar helt enkelt inte det.

 Bågskytte kräver muskelkoordination. Därför kan tex tjejer hävda sig lika bra som killar. Men oavsett kön så har små barn det vanligen mycket knepigt. Vi har mycket större framgång med nybörjare ju äldre de är. Vi låter hellre barn vänta in 10 årsdagen och lyckas bra än låter de få försöka för tidigt och misslyckas. 

 

- Jag har varit aktiv medlem i en annan bågskytteklubb och har en egen båge. Kan jag få bli medlem hos er utan att först gå en nybörjar-kurs?

Svar: Ja,då kan man börja direkt när som helst under året. Nybörjar-kurserna är till för de som är helt nya inom bågskytte.

 

-Måste man ha email för att få skjuta pilbåge?

Svar: Ja, låter tokigt men i praktiken är det faktiskt så. Tränare och administratörer arbetar ideelt, dvs utan betalning, för blivande och nuvarande klubbmedlemmars skull. Vi måste förenkla administrationen så mycket som möjligt. All korrespondens med aspiranter och medlemmar sker därför med email. Så har du inte email själv måste du prata med någon nära dig och be att få använda den emailen för din kontakt med klubben.  

Uppdaterad: 22 JAN 2019 21:59 Skribent: Paul Raukas
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på Facebook 

Vi heter "Bågskytte i Leksand"

 

Tävlingar & resultat

Kommande Tävlingar ArcRez

Kommande tävlingar IANSEO

Postadress:
Leksands BSK - Bågskytte
Sunnanäng Siljansvägen 168
79390 Leksand

Kontakt:
Tel: 0723305400
E-post: paul.raukas@egenvall...

Se all info