Hoppa till sidans innehåll

Om LBC


Luleå Basketcentrum är en ideell alliansförening och ett samarbetsorgan för basketföreningarna i Luleå och Boden. Vår uppgift är att genomföra aktiviteter och arrangemang riktade till barn och ungdom. Grundprincipen är att alla unga ska kunna spela basket där de bor, att de ska ha nära till hem och kamrater vid träning och matcher. Våra basketföreningar är verksamma i Luleås alla stadsdelar.

LBC bildades 1978 och har starkt bidragit till att Luleå blivit Sveriges baskethuvudstad. I vår organisation ryms hela Basketluleå, från stadsdelsföreningar till elitklubbarna. LBC samordnar föreningarnas intressen. Tillsammans utvecklar vi och lyfter basketsporten. Det är bredden som föder det stora intresset från publik och sponsorer.

Varje säsong genomför LBC ett flertal aktiviteter för barn och ungdomar mellan 8 och 16 år; som basket på sportlov och höstlov, läger och cuper. Dessutom är vi ute i skolorna och missionerar för sporten, för att få fler barn och ungdomar intresserade och få dem att röra på sig på fritiden.

Uppdaterad: 03 JUN 2019 13:44 Skribent: Jan Palo
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Luleå Basketcentrum
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706110555
E-post: info@basketcentrum.n...

Se all info