Hoppa till sidans innehåll

Om PIF Friidrott


Friidrotten var den idrott som Piteå Idrottsförening startade med en gång 1918.

Under åren har många, både verksamma och ledare, bidragit till att skapa en positiv anda och lagsammanhållning samt en unik kunskapsbank gällande friidrott som vi är mycket stolta över.

Lagsammanhållning inom samt mellan våra olika träningsgrupper är viktigt och centralt inom PIF friidrott. Många tror kanske att friidrott är en ensamidrott, hos oss är det inte så.

Vår träningsfilosofi går ut på att våra barn och ungdomar skall ha en allsidig och lustfylld skolning i motorik och rörelse. Idrottsmässigt utbildar vi mångkampare till dess att kropp och huvud är så pass mogna att viljan eller förutsättningarna vill något annat.

Alla friidrottens grenar testas och tränas. Löpning kort och långt, med eller utan hinder och häckar. Hopp på höjden och längden och med stav. Kast av olika slag och stötar samt allsidig konditions-, motorisk och stärkande träning.

Vår tävlingsfilosofi bygger på att våra barn och ungdomar hela tiden skall se en morot i att nya utmaningar kommer med stigande ålder. Att längta är lustfyllt. Därför har vi en rekommendation för vilka tävlingar vissa åldrar bör satsa på. En rekommendation som bygger på mångårig erfarenhet och utvecklad kunskap hos våra duktiga ledare.

Positiv anda, att alla aktiva ska ha roligt, allsidig och utvecklande träning samt vi-känsla är viktigt och saker som vi inom friidrottssektionen inom PIF är väldigt måna om att behålla och stärka ytterligare framöver, gärna tillsammans med er.

 Läs mer här!!!


Välkommen till Piteå IF Friidrott

Uppdaterad: 19 AUG 2018 18:07

Vi stödjer PIF Friidrott

 

  


 

 

  BDX_Logotype

Reklam och Skylt

PSH_LOGO_färg

Sparbanken Nord

 

  Vi är certifierade som

  

Postadress:
Piteå IF Friidrott - Friidrott
c/o Peter Ridderstråle, Pitsund 51
94491 Hortlax

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info