Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Bakgrund
Piteå IF Friidrott är en ideell idrottsförening som arbetar för
idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sin idrott och i kamratskap med andra aktiva. Hur vi vuxna och ledare agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en drogpolicy där klubbens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och stöd för alla i klubben. Utgångspunkten måste därför vara att idrotten skall utgöra en trygg miljö ur drogsynpunkt. Föräldrarna ska med förtroende kunna låta sina barn delta i föreningens aktiviteter. Detta ställer krav på föreningens ledare och andra vuxna, som i sin samvaro med ungdomarna måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder. Samhällets lagar och regler för alkohol, tobak och droger skall efterföljas.

Förhållningssätt Tobak

Vi uppmanar alla våra ungdomar att inte använda tobak då åldersgränsen är 18
år. Vi betonar även tobakens negativa påverkan på idrottsprestationer. Föräldrar, aktiva över 18 år, ledare och tränare ska föregå med gott exempel och måste tänka sig för i sitt tobaksbruk samt vara restriktiva i samband med träningar och tävlingar.

Förhållningssätt Alkohol
Inga alkoholdrycker ska förekomma bland vare sig ledare, förälder eller aktiva
i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdom – t ex under träningsläger, tävlingar, utbildningar eller andra tillfällen då vi representerar föreningen.

Förhållningssätt Narkotika och Dopningspreparat
All bruk och hantering
av narkotika och dopningspreparat är förbjuden enligt svensk lag, och även i vår verksamhet i Piteå IF - Friidrott. Vi tillåter inte under några som helst omständigheter att någon av klubbens medlemmar brukar narkotika eller dopingpreparat.

Ansvar och Spridning
Ansvaret för ungdomars
hälsa och utveckling är gemensam för föräldrar och ledare. Ansvaret för efterlevnad av policy ligger hos ALLA engagerade inom föreningen.
Policyn ska förankras och
löpande revideras. Vid upptakts- föräldramöten, ledarträffar ska information lämnas om föreningens drogpolicy. Policyn ska exponeras på föreningens hemsida.

Detta dokument utvärderas årligen inför Piteå IF Friidrotts årsmöte och justeras vid behov. 
Senast uppdaterad 2020-03-19

Uppdaterad: 17 JAN 2018 15:09 Skribent: Peter Ridderstråle
Epost: Adressen Gömd

Vi stödjer PIF Friidrott

 

  


 

 

  BDX_Logotype

Reklam och Skylt

PSH_LOGO_färg

Sparbanken Nord

 

  Vi är certifierade som

  

Postadress:
Piteå IF Friidrott - Friidrott
c/o Peter Ridderstråle, Pitsund 51
94491 Hortlax

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info