Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsidé


Grundfilosofi för verksamheten
Piteå IF Friidrott tillvaratar det friidrottsintresse som finns bland kommunens invånare och vår mål är att ge dem optimala tränings- och tävlingsmöjligheter med till buds stående medel. Vi inom Piteå IF Friidrott eftersträvar alltid en kvalitativ och kvantitativ hög nivå. Det långsiktiga målet är att bibehålla den verksamhet som finns samt att bredda den. Detta gäller alla åldersgrupper.

Positiv anda, att alla aktiva ska ha roligt, allsidig och utvecklande träning samt vi-känsla är viktigt och saker som vi inom Piteå IF Friidrott är väldigt måna om att behålla och stärka ytterligare framöver.

Piteå IF Friidrotts inriktning
Rekrytering av fler ledare/tränare sker fortlöpande. Detta sker genom utbildning av föräldrar och andra intresserade och därmed ett ökat intresse/inflytande från dessa grupper. Fler grupper av tränande i alla åldrar. Denna målsättning är direkt beroende av föregående punkts uppfyllande. Som en följd av detta kommer ett ökat krav på träningsmöjligheter. 

Vår målsättning är att alltid ligga på topp. Detta gäller såväl vårt eget inre arbete såsom den individuelle medlemmens egen tränings- och eventuella tävlingsplanering. Det sistnämnda gäller naturligtvis inte de allra yngsta grupperna där inriktningen mera går ut på lek.

Den ekonomiska planen skall respekteras och noggrant följas upp.
De aktiva är också ansvariga för vissa intäkter.

Under åren har många, både verksamma och ledare, bidragit till att skapa en positiv anda och lagsammanhållning samt en unik kunskapsbank gällande friidrott som vi är mycket stolta över.

Träningsfilosofi
Vår träningsfilosofi går ut på att våra barn och ungdomar skall ha en allsidig och lustfylld skolning i motorik och rörelse. Idrottsmässigt utbildar vi självständiga mångkampare till dess att kropp och huvud är så pass mogna att viljan eller förutsättningarna vill något annat. Alla friidrottens grenar testas och tränas. Löpning kort och långt, med eller utan hinder och häckar. Hopp på höjden och längden och med stav. Kast av olika slag och stötar samt allsidig konditions-, motorisk och stärkande träning. Lagsammanhållning inom samt mellan våra olika träningsgrupper är viktigt och centralt inom Piteå IF Friidrott. Många tror kanske att friidrott är en ensamidrott, hos oss är det inte så.

Tävlingsfilosofi
Vår tävlingsfilosofi bygger på att våra barn och ungdomar hela tiden skall se en morot i att nya utmaningar kommer med stigande ålder. Att längta är lustfyllt. Därför har vi en rekommendation för vilka tävlingar vissa åldrar bör satsa på. En rekommendation som bygger på mångårig erfarenhet och utvecklad kunskap hos våra duktiga ledare. Med stigande ålder, mognad och färdighet utbildas våra aktiva mot ökad självständighet inom sina grenar i tävlingssituationer.


Detta dokument utvärderas årligen inför Piteå IF Friidrotts årsmöte och justeras vid behov.
Senast uppdaterad 2020-03-19

Uppdaterad: 17 JAN 2018 15:00 Skribent: Peter Ridderstråle
Epost: Adressen Gömd

Vi stödjer PIF Friidrott

 

  


 

 

  BDX_Logotype

Reklam och Skylt

PSH_LOGO_färg

Sparbanken Nord

 

  Vi är certifierade som

  

Postadress:
Piteå IF Friidrott - Friidrott
c/o Peter Ridderstråle, Pitsund 51
94491 Hortlax

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info