Hoppa till sidans innehåll

Sätila Skytteförening


Sätila Skytteförening har anor från det förra seklets början och grundades ursprungligen 1902. Föreningen i sin nuvarande sammansättning grundades 2016 efter att två eldsjälar köpt skjutbanan i Sätila av Sveaskog då det visat sig att ett arrendeavtal inte längre var aktuellt. Banan hade då inte använts på länge och stora delar var igenväxt och förfallet.

Föreningen är ansluten till Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet och Svenska Skyttesportförbundet. Medlemmarna består både av sportskyttar och jägare.

Föreningen valde från början att använda Marks kommuns vapen tillsammans med sitt namn. Kommunen lät dock meddela att detta inte gick för sig varför man sökte efter något annat alternativ. Valet föll tillslut på Marks härads gamla vapen efter att man hittat en uppbådsfana för Sättilla Compagnie. 

Se: https://digitaltmuseum.se/011024424893/fana

Den blå bakgrundsfärgen kommer från denna fana. Den är dock sannolikt kraftigt blekt för studerar man andra uppbådsfanor från Marks härad har de snarare en grön bakgrund. 

Efter att föreningen under sina första år snabbt ökat i antal medlemmar till nästan 400 och strömmen av intresserade inte tycktes sina, såg sig styrelsen i april 2020 tvungna att införa ett stopp för nya medlemmar. 

Under 2020 startade markägarna upp omfattande markarbeten på skjutbanan vilket under året medförde begränsade skjuttider.

 

 

Uppdaterad: 01 FEB 2021 23:15 Skribent: Jakob Karlsson

Postadress:
Sätila Skytteförening - Skyttesport
Box 91
43822 Landvetter

Besöksadress:
Jägmästarvägen 25
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info