Hoppa till sidans innehåll

DM Sävar IK-IBF Dalen

2017-11-21 19:34
3-9 (0-4,2-3,1-2)
  • Uppdaterad: 2017-11-22 08:52

Första perioden
Sävar börjar bra. Dalen lite oväntat passivt sätter inte alls ett högt tempo. Första skott på mål till Dalen men Fann räddar. En snabb spelvändning efter bolltapp av Sävar. I 4e minuten har Sävar 2 skott på mål. Det är Ninnes kedjan som kommer till avlsut. Bra chans äsvar efter 6 min skott och mv retur men inget mål. Backskott av Sandra Johansson efter 7.30 som tvingar Dalens målvakt till en bra räddning. Mycket positivt spel av Sävar första 10 där man faktiskt är spelförande. 13.22 kommer en snabb spelvändning och Dalen gör 0-1. Direkt efter målet har Sävar en ny chans men Dalen mv är riktigt bra. Sävar fortsätter att skapa lägen, det är riktigt nära mål flera gånger. Sedan visar Dalen upp en otrolig effektivitet. 3 spelvändningar och 3 mål, alla mål efter riktigt vassa avslut. Resultatet speglar inte alls matchbilden. Sävar gör det riktigt bra men Dalen utnyttjar de få chanser dom skapar.
Skott 9-6
Andra perioden
Dalen kommer upp i anfall direkt och kan efter 57 sek göra 0-5 bakom Lovisa Näslund som kommit in i målet. 3.18 kommer 0-6. Sävar försöker verkligen och bjuder upp till match. Men efter 6.48 komm 0-7 i power play. Dalen har nu tagit över spelet och har bollen i anfall långa stunder. Men Sävar sticker upp och det är Dalens målvakt som fortsätter att storspela. Men i Sävars första pp kommer 1-7, Sofia Ninnes på pass av Mirja Eriksson. 2-7 kommer efter 14.17 Mikaela Sandström ass Sandra Johansson. Den här gången var det Sävar som utnyttjade en spelvändning. Sävar står upp bra även i andra och får tillslut en rättvist utdelning med 2 mål. Skott 11-8
Tredje perioden
3-7 kommer efter 1.08, Ida Berglund med ett pass till Mirja Eriksson som sätter den i smurfhöjd. Spelet jämnar ut sig och båda lagen skapar chanser. Sävar får till försarsspelet bra och trots att Dalen har myket boll skapar man inget. Men så kommer ett slumpmål, en lyra som seglar in utan att Lovisa ser den. 3-8 kommer efter 11.19. Direkt efter har Sävar ett friläge som räddas av Dalens målvakt. 3-9 kommer efter 15.50. Sävar gör trots dom stora siffrorna en bra match. Hade man fått hål på Dalenmålvakten i första så kunde matchen slutat annorlunda. Kanske spelade vi lite väl offensivt i början men det är betydligt roligare att få bjuda upp till spel. Riktigt positivt att se tjejernas inställning. Kul också att se Elsa Wiklund som varit sjuk och spelat lite göra en riktigt bra match.

Skribent: Thomas Lundberg
Epost: This is a mailto link

Klicka på bilden, så kommer du 

till SävarNytt! 

Postadress:
Sävar IK - Innebandy
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 070 232 42 00
E-post: This is a mailto link

Se all info