Hoppa till sidans innehåll

Final 2 Kågedalen-Sävar

17 MAR 2019 17:42
10-2 (3-0,4-1,3-1)
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 17:42

Första perioden
Kågedalen går in med ett försprång på 6 mål, vilket naturligtvis är svårt att hämta in. Matchen börjar med ganska avvaktande spel men där Kågedalen försvarar sig bra över hela plan och Sävar kan inte alls få till något spel. Kågedalen skapar även chanser framåt. 1-0 kommer och tyvärr också 2-0 direkt efter. Innan perioden också 3-0. Kågedalen kontrollerar matchen helt och det känns som att de för dagen är det klart bättre laget. 
Period 2
4-0 kommer snabbt. Matchen blir lite avslagen. Kågedalen har koll och Sävar har svårt att riktigt ta tag i spelet. 5-0 kommer på ett frislag. Kågedalen spelar ett väldigt bra försvarspel och ställer upp snabbt varje gång man erövrar bollen. 6-0 kommer innan Sofia Ninnes kan göra 6-1 på pass av Ebba Karlsson. 7-1 kommer i slutet på perioden.
Period 3
Tredje blir naturligtvis bara en transportsträcka mot slutet. Kägedalen vinner och är det klart bästa laget vi mött iår. I de två finalmatcherna har dom imponerat. Tyvärr så kommer inte Sävar upp i det spel som man visat förut under säsongen. Tråkigt för tjejerna, dom hade med lite flyt definitivt kunnat ge Kågedalen en match om vinsten. Men det känns som att första perioden i Sävar var välidigt avgörande. Sävar hade med lite flyt kunnat ta ledningen innan Kågedalen fick sitt första mål. Istället fick man börja jaga och spelet blev väldigt stressigt. Hursom en säsong som tjejerna ska vara väldigt stolta över. Resultatmässigt har säsongen överträffat de förväntningar vi hade innan säsongen. Många av de nya tjejerna har utvecklats på ett sätt som vi inte hade förväntat oss. Det är bara att gratulera Kågedalen och önska dom lycka till i kvalet. Det känns som att det ska mycket till för att man ska missa chansen att gå upp i allsvenskan. 

Skribent: Thomas Lundberg
Epost: This is a mailto link

Klicka på bilden, så kommer du 

till SävarNytt! 

Postadress:
Sävar IK - Innebandy
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 0702324200
E-post: This is a mailto link

Se all info