Hoppa till sidans innehåll

Kågedalen-Sävar

2017-11-26 13:08
7-5 (4-2,0-1,3-2)
  • Uppdaterad: 2017-11-26 18:52

Första perioden Kågedalen brukar vara svårspelade. Mycket fart och ett rakt spel med många skott. Hafsigt spel från båda håll i inledningen. Sävar först med att etablera anfall. 1-0 kommer efter 4:11. Överraskande avslut, köksvägen. Första avslut Sävar efter 5 min. Tyvärr kommer 2-0 direkt efter efter 6 min. Lova Georgsson kvitterar efter 6:26,pass Mirja Eriksson. 3-1 kommer efter 7:49. Målen kommer precis som förväntat, Kågedalen tar avslut i alla lägen. Sävar får inte alls till något spel utan Kågedalen kan ganska lätt vinna boll. 3-2 kommer efter 15:19, Mikaela Sandström pass Ida Berglund. Ida vinner kampen och passar Mikaela. 2-4 efter 15:52. Inspel i slottet till en helt ren spelare. Stolpskott Sandra Johansson efter 17 min, returen i ryggen på mv och är nära att rulla in. Sävar väldigt passiva speciellt i spelet utan boll. Det känns ändå som att vi kan vända om vi bara spelar som vi Ska. 2 händer på klubban och se till att vinna närkamper. Skott 9-11. Tror dom räknat fel....

Andra perioden. Bra start Lova Georgsson gör 4-3 direkt, pass Sofia Ninnes. Vi får se om det väcker Sävar. Lite bättre ser det ut fler pass till rätt adress. När Sävar vårdar boll och får lite rörlighet blir de bra anfall. Skott efter 9 min som är nära att rulla in. Tyvärr kommer det fortfarande blindpass som ger K onödiga lägen. Bra däremot att vi hotar oftare än i första. Dessutom går vi in bättre i närkamperna. Bra period av Sävar även om det fattas en del. Skott 4-11.

Tredje perioden. K gör 5-3 direkt. Men Lova som hittills varit vår bästa spelare gör 5-4 efter 1:45. 6-4 efter 2:38. Onödig spelvändning för K. Sävar får kämpa i uppförsbacke. Det fortsätter att se tungt ut, vi kommer sällan till klara målchanser. Vi jagar nu på väldigt bra men får inte till spelet, det är ett spel som vi inte alls gillar. Bra anfall av Maria Söderlund ochJohanna Blomberg som är nära att resultera. Vi får några skott på mål men dom sitter i magen eller hjälmen på mv. K fortsätter att vara snabbare och vinner löpduellerna. K jobbar bra i försvar det är klubbor eller ben i vägen hela tiden . 6-5 efter 14:09. Johanna Blomberg pass Ebba Karlsson. Mycket bra kombination där vi får till några pass. Riktig t nära K mål, riktigt vassa framför mål. Time out Sävar med 1:07 kvar. 19:19 7-5 i tom bur. Bra inhopp av Maria Söderlund och Johanna Blomberg och bäst i laget Lova Georgsson. Sur förlust mot ett lag som vi aboslut ska kunna vinna över om vi kommer upp i den nivå vi kan spela på. Första perioden förstör matchen. I andra och tredje är vi bättre men lyckas inte komma ikapp. När vi gick till anfall känns det otajmat. Passningarna kommer fel, när det finns skottläge passar vi och det blir alldeles för mycket jobb en och en istället för att hjälpas åt.

Skribent: Thomas Lundberg
Epost: This is a mailto link

Klicka på bilden, så kommer du 

till SävarNytt! 

Postadress:
Sävar IK - Innebandy
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 070 232 42 00
E-post: This is a mailto link

Se all info