Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Eva-Lena Frick, Borensberg, valdes vid RF-SISU Östergötland årsstämma under måndagen till ny ordförande för det kommande verksamhetsåret.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Barn och unga idrottar för att det är KUL. Barn och ungdomar slutar för att det inte KUL. Det har alla hört, men vad tycker de aktiva är en så rolig och glädjefull träning att de vill komma tillbaka vecka efter vecka och år efter år då?
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 januari till 30 april 2021.
 
I samband med Riksidrottsmötet vartannat år delas RF:s högsta utmärkelse, ett förtjänsttecken i guld, ut. Förtjänsttecknet instiftades 1910 och fanns från början i både guld och silver.
 
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja totalt 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre.
 

Årsmöteshandlingar

(2021-03-12 09:32)
Här nedan kommer vi att fylla på med årsmöteshandlingar inför RF-SISU:s årsmöte den 12 april.
 
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund i landet för att kompensera för effekter av corona hösten/vintern 2020. I Östergötland har 67 av de föreningar som sökt beviljats stöd.
 
Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
RF har med start 2018 fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.
 
Vi på RF-SISU Östergötland kommer att börja med ett nytt koncept. Vi kallar det för Sportlunch och det första tillfället är den 18 februari.
 
Lagom till vårens aktiviteter (2021) har den nya appen för digital närvarorapportering lanserats vilket gör det ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte, men i och med coronakrisen kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. RF och SISU Idrottsutbildarna har därför tagit fram vägledning för föreningar.
 
 
12

Postadress:
Sportföreningen Meistari - Islandshäst
Lovisa Engström, Ånnebo Fläkterbo 1
58360 Gammalkil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@meistari.se

Se all info