Hoppa till sidans innehåll

Stensjöns IF - Friidrott

  

 

Tidigare Bilder HÄR  

 

 Gamla-Äldre Bilder HÄR            Filmklipp

Äntligen fick vi åter några UDM-guld genom Nova Arvidsson som 7 augusti i Ljungby vann F12 femkampen på 3036 poäng. Senare vann Nova även höjd på 1,33 och 600m på 1,59,45. I 60m häck, tresteg och längd blev det tre brons för Nova.Senaste guldet tog Albin Bromander-03 i terräng-UDM året 2015. Hela sex år har gått utan medaljer på UDM. Stort grattis till Nova och hennes tränare Anette!


Igår den 11 juli hade friidrotten mycket folk på återvändardagen och vi passade då på att tacka vår sponsor Peter Erizxon för allt han gjort för Stensjöns IF med överlämna ett önskealbum. Eftersom Peter fyller 60 år 12 juli så sjöng vi och hurrade för honom och hyllningar fortsatte sedan hos brodern Tomas i hans stuga i Stensjön.

Så var då friidrotten igång igen med Mette och Elins friidrottsskola som startade den 14 april. Denna gång var det bara äldre gruppen som var kallade och det var hårdkörning i dryga timma. Mette avslutade med stafetter som alltid är extra roligt!


 

Mette har nu avslutat friidrottsskolan för 2020 och bilden här visar  gänget som alla fick guldmedaljer när de sprungit terränglöpning på Runeplan, Nettan hade mätt upp en bana med 1100 meter per varv. De små sprang ett varv och 10 år och äldre sprang två varv. På bilden svarar Mettes 'gäng' på hennes fråga om de haft kul i sommar och verkar på bilden som de flesta ropat jaa!

Nu blickar vi framåt mot 2021 och hoppas ett vaccin så pandemin ebbar av och att Höglandsolympiaden kommer tillbaka liksom Sandsjöforsskolans friidrottsdag!

På bilden ser vi Ambjörn Martinsson, Roger Karlsson, Håkan Josefsson och Laszlo Komaromy alla svenska mästare i kast. Bilden från 13 september och VDM på hemmaplan i Stensjön.

 Det blev Håkan Josefsson-57 som vann vårt första VDM-guld på Runeplan då VDM 2020 gick på allas hemaplan.

Håkan tog 1,49 i höjd och det blev det historiska första VDM-guldet för en SIF-are just på Runeplan. Men det satt hårt åt, hade Ambjörn i höjd tagit en cm till hade han istället för Håkan varit den historiske guldmannen.


 

När Arne Svensson SIF 1972 vann DM på 10,000m i Stensjön på 31,29,5 blev han den förste i klubbens historia att vinna ett DM på hemmaplan Runeplan. Nu 48 år senare är Arne fortfarande den ende i SIF som vunnit ett stort DM på hemmaplan Runeplan.

 

 öran Carlsson vann två DM i terräng-DM i Stensjön nära SIF-stugan åren 1970 och 1975.(Då vann också i olika klasser Jörgen Hermansson P20, Mats Erixon P18, Hans Svensson P12 och enda vinsttjejen Annica Hermansson F18,)

 

 

Göran har i dagboken skrivit om Olle Johanssons långa ledarbana inom Stensjöns IF, där han verkade som ordförande och framför som kassör i styrelsen i många år. Olle var den förste som introducerade att kunna vara både ledare och aktiv i SIF. Han hade stora framgångar som orienterare, skidorienterare, löpare och terränglöpare. Men främst minns vi Olle som anläggningarnas man i SIF. Han skapade Runeplan, SIF-stugan och elljusspåret. Han var med om alla lokalutbyggnaderna på Runeplan och drev tillsammans med mig planen om allvädersbanorna förverkligande.

 

Mettes friidrottskola avslutades söndagen den 8 oktober med Höglandsloppet där Sandsjöforskolan hade med 25 ungdomar och det var tidernas rekord. Det blev två segrar genom Elin Bromander i F13  och Nova Arvidsson i F9. Därtill två andra platser genom Wendela Tärneberg i F7  och genom Ture Adolfsson i F7. Fem nya klubbrekord sattes också i loppet genom Alice Israelsson, Charlie Bratt, Zara Bratt och Elin och Nova.

Har hållt på med Mats Erixons 'önskealbum' inför hans 60 årsdag. Har därmed grunnat på varför han lyckades och jag har kommit fram till följande:

Här på bilden kan du se hans storhet i att han aldrig verkade bry sig om vem han sprang emot. Han gjorde alltid sitt bästa och var allsidig  med att träna många sporter. Blev även duktig på att tidigt kunna träna ensam och bygde upp sig i Lövhultsterrängen och utbildade sig på Bosön till att bli sin egen tränare. 

Detta är väl i stora drag Mats fina egenskaper som gjorde att han lyckades och höll sig i eliten i 13 år, utöver ungdoms-junior tiden. Sökte sig hellre uppåt och lyssnade av de som var bättre och tänkte sedan efter om det passade honom och kanske testade lite på sin träning.

Tycker nog Isak har haft liknande fina egenskaper!

  

Isak Oskarsson-96 vann JSM i Hässleholm på fantastiska 73,30 och utklassade alla åtta konkurrenterna.

Ingemar - Tore E - Victor C

 Idrottsplatskommittén som skapade Runeplan

 Ingemar Lindqvist, Tore Einar och Victor Karlsson med invigningen 31 aug.1952. 

Dokumenten i menyerna ovan är i Pdf format
Finns läsare här att ladda ner om ni saknar det

Aktuellt

Postadress:
Stensjöns IF - Friidrott
Göran Graberg, Svalövägen 7
57173 Stensjön

Kontakt:
Tel: 038091045
Fax: 038091385
E-post: This is a mailto link

Se all info