Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

För föreningen

Hjälp, tips och service för Stockholmsdistriktets föreningar

För föreningen

Här har vi samlat frågor och information som är till stöd för Stockholmsdistriktets föreningar. Klicka på en av flikarna till vänster för att komma vidare.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 14:59

Stockholmsidrottens stöd till föreningarna

Stockholmsidrotten är idrottsföreningarnas samlade stödorganisation i Stockholmsdistriktet. Vi finns till för att leda utvecklingen, företräda, stödja, utbilda och bilda idrotten i vår region.

Från och med 2017 har vi förändrat arbetssätt i hur vi kan stötta föreningarna och bli ett ännu bättre stöd. Som verktyg i vårt stöd är dels våra idrottskonsulenter som finns nära er men också olika ekonomiska stöd som kan underlätta er utvecklings- och utbildningsverksamhet. Det nya Idrottslyftet, Anläggningsstödet, stöd i att nå nya grupper/Etableringsstöd, och Utbildningsstödet. Kontakten och samtalet med en idrottskonsulent är utgångspunkten för hur ni kan ta del av detta. Det förändrade arbetssättet har vi infört för att möta föreningarnas behov på ett mycket bättre sätt.

En skillnad från tidigare år är att idrottsföreningarna numera kan få ta del av Utbildningsstödet utifrån utvecklingssituation och behov av utbildning. Tidigare år har de föreningar som redovisat SISU-timmar fått Utbildningsstöd. Varje timme har i sin tur genererat en utbildningsresurs. Nu stödjer vi istället alla föreningar utifrån vilket behov och vilka utbildningsplaner som finns framåt. Den utbildningsverksamhet som dock sker inom ramen för ett samarbete med SISU i enlighet med SISU Idrottsutbildarnas riktlinjer ska även framöver redovisas. Men den redovisade statistiken kommer inte att ligga till grund för kommande stöd till föreningens utbildning.

Möjligheterna för föreningarna kommer därmed att bli mycket större och vi kommer att kunna bli ett mycket bättre stöd genom våra samlade stödresurser.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss