Hoppa till sidans innehåll

Dragons 3X3 Invitational Tournament

01 SEP 2017 17:49
Lördag den 9 september är det streetbasketturnering på Mellösa Garden. Det finns fortfarande plats för fler lag i både barn- (U13) och vuxenklassen! Barnens turnering pågår mellan 09:30 och 12:00 och vuxna spelar 12:30-14:45.
  • Skapad: 01 SEP 2017 17:49

Vi spelar tre mot tre på en korg, precis som förra gången. Vi försöker hålla oss till FIBAs regler för 3x3, men anpassar oss efter spelarnas nivå: 

I korthet: Alla spelar mot samma korg. Tar man bollen för motståndarna måste bollen spelas utanför halvcirkeln innan man påbörjar ett anfall. Vid en egen (offensiv) retur inom laget är det fritt fram att fortsätta anfalla direkt. Bollen behöver då inte spelas utanför halvcirkeln. Skott innanför halvcirkeln ger ett poäng. Skott utanför linjen ger 2 poäng. Matcherna kommer att pågå i 10 minuter och alla lag i gruppen möter varandra. Sedan möts fyra lag i semifinaler och till slut blir det en final.

Det kommer att finnas grillkorv, dricka och godis att köpa på plats. DJ Edvin är med oss hela dagen. Vi tar gärna emot betalningar via Swish. 

Följ oss gärna på Instagram: @smaif_basket

Skribent: Martin Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Stora Mellösa-Åsbyvikens IF - Basket
Tingstadsvallen
71572 Stora Mellösa

Besöksadress:
Tingstadsvallen
71572 Stora Mellösa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info