Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsregler


Regler för 2016 kommer snart....

 

Program för Serietävlingarna för klubb tillhörande Göteborgs Cykelförbund

 

Serietävlingarna organiseras av GCF men de enskilda cykelklubbarna i distriktet genomför deltävlingarna. Tanke med tävlingarna är att ge cyklisterna i distriktet möjlighet att tävla regelbundet på hemmaplan. För den som är ny eller har begränsade möjlighet att resa erbjuder de en utmärkt möjlighet att testa sin förmåga och att lära sig tävla.


 Att tänka på för arrangerande föreningar.

 

Inbjudan till tävlingarna ska skickas till samtliga klubbbar inom Göteborgs cykeldistrikt och till förbundet senaste 14 dagar innan tävlingen äger rum. Inbjudan ska innehålla information om tävlingsplatsen, disciplin, banbeskrivning och information om hur man anmäler sig. Det ska finnas möjlighet att telefonanmäla sig åtminstone mellan 16- 18 tävlingsdagen.

 

Det åligger också arrangerande förening att ha sjukvårdare på plats (med utbildning minst i första hjälpen).

 

Vi DM-tävlingar utses kommissarie av GCF och det åligger arrangerande förening att kontakta kommissarien inför tävlingen.

 

Sanktion för LVG skall sökas hos Länsstyrelsen ca 4 månader före tävlingsdagen. GCF betala för ansökningen efter begäran från arrangerande förening.

 

 

Vid DM(distriktsmästerskap) ska Svenska Cykelförbundets tävlingsregler för mästerskapstävlingar(kan hittas på SCFs hemsida) tillämpas. Undantag får göras för distanserna som körs. När klasser inte har tillräckligt många deltagare för att mästare ska kunna koras kan ungdomar med för få deltagare flyttas till äldre klass och veteraner till yngre klass.

 

Alla deltagare ska ha licens och därför måste arrangerande klubb ordna så att engångslicens löses för icke licensierade cyklister.

 

Resultatlista ska skickas till GCF och i respektive tävling deltagande klubbar inom 4 dagar.

 

Om möjligt är det önskvärt att resultaten kan kungöras vid respektive tävlings avslutande då detta förbättrar möjligheterna att få fram korrekta resultatlistor.

 

Regler för Göteborgsmästerskapen.

 

En mästare koras i respektive disciplin och tävlingsklass. Som tävlingsklasser gäller de som finns på nationellt plan i respektive disciplin.

 

Alla deltagare ska ha licens och för den som saknar licens kan engångslicens lösas på plats.

 

För att vinna Göteborgsmästerskapet och/eller DM ska man ha tävlingslicens för förening tillhörande GCF. För CM (Centralmästerskapet) gäller dessutom att man ska ha licens för en förening tillhörande Centralföreningen.

 

För alla tävlingar gäller att cykel för respektive disciplin ska användas. Undantag är nybörjarklasserna där valfri cykel får användas och tempotävling på landsväg där MTB kan användas.

 

Poängberäkning

 

1:an 10 poäng, 2:an 8 poäng, 3:an 6 poäng, 4:an 5 poäng, 5:an 4 poäng, 6:an 3 poäng, 7:an 2 poäng och 1 poäng till alla som fullföljer.

 

Alla deltävlingarna räknas och resultatlistan bestäms av sammanlagd poäng. För att kunna få pris måste man deltagit i minst 2 tävlingar. Vid lika poäng placeras den först som har bäst placering på sista tävlingen.

 

Priser. Till alla nybörjare vid respektive tävling genom GCFs försorg.

 

Priser enligt det sammanlagda resultatet. Alla ungdomar som deltagit i minst 2 tävlingar i respektive disciplin får pris i övriga klasser priser till de 3 främsta men deltagande deltag i minst två tävlingar krävs för pris.

 

Avgifter. Arrangerande klubb får ta en startavgift på 20: - av  alla cyklister äldre än 18 år

 

Prisutdelning. Prisutdelningsträff äger rum klockan 19.00 onsdagen den 12 november 2013

 

Andra träningstävlingar i distriktet

 

CK Master arrangerar en serie träningstävlingar, Master Cup, som sanktioneras av GCF och därför är öppna för cyklister från övriga klubbar i distriktet. Information finns på www.ckmaster.com.

 

CK Master arrangerar Night Mare Classic som är en mörkertävling på MTB i Skatåsterrängen under hösten. Datum ännu inte bestämt.

 

Nationella tävlingar i distriktet

 

På landsväg planerar Partille CK en tvådagarstävling. Datum ännu inte bestämt

 

Göteborgs Girot MTB-tävling 4 maj med egen ungdomstävling

 

På MTB arrangerar CK Master en deltävling i Västergötacupen (ev. också Sverige Cup) 21 september.

 

Dessutom på BMX kommer det att bli en "Sydsvenska cupen" eller möjligen "Götalandscupen" där en deltävling blir i Lerum 14.06.2014

 

SM plus en cuptävling i CX den 22 och 23 november

 

Motionslopp

 

Göteborgs Girot 3 maj landsväg och 4 maj MTB

 

Hisingen Runt och Västkusten Runt 24 och 25 maj

 

Nationaldagsloppet 6 juni

 

Gran Fondo 24 augusti

Uppdaterad: 20 APR 2016 09:49 Skribent: Chris Pickering

Tävlingsansvarig GCF

Grenar

BMX

Övriga

LCK logotype RED YELLOW BLACK_small_100

MCK

CK Master logo

Logo_2012_Web

HisingensCK

Postadress:
Göteborgs Cykelförbund
Markus Lindén, Lilla Skogsvägen 19
433 70 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0706358195
E-post: This is a mailto link

Se all info