Hoppa till sidans innehåll

MTB DM 2010-08-22 i Sundsvall

22 AUG 2010 18:07
Deltagarrekord, fin-främmande av Valbotjejerna och VM-Tomas, finväder och en massa skoj cykling, det är summeringen av dagens DM i mountainbike i Sundsvall :)
  • Uppdaterad: 22 AUG 2010 20:43

(resultat)   (bilder)

 

Det blev en solig dag med många glada och snabba cyklister på DM idag.

På nåt vis så är det liksom så att det känns som att det är så trenden börjar bli inom mountainbikecyklingen här i distriktet, ett litet uppsving, eller kanske en föryngring. Men i alla fall så känns det som att den trogna skaran cyklister som kommer i sol och i regn (för det har faktiskt hänt att det regnat på våra tävlingar med *L*) växer sakta men säkert. Till om med tidningsreportrarna börjar kännas helt okej då de springer och frågar en massa saker och knäpper kort, inte så att man stressar sönder sig över det längre i alla fall :)

 

På förhand så hade det skvallrats om att Tomas Kristoffersson och Axel Lindh, guldjuniorerna från HCK skulle komma på dagens DM. Sedermera så droppade Axel av då han var tvungen att åka ner till cykelgymnasiet i Skara inför skolstarten istället.

Tomas blev dock kvar, för han är kvar hemma och tokladdar inför MTB-VM i Kanada, som strax ska gå av stapeln, där Tomas ska vara med och ta hem medaljerna åt Sverige. Så skynda iväg och fixa kabelkanaler nu så ni kan se det hela på tv då det blir dags :)

Så vad kunde passa Tomas bättre en ett snabbt litet lopp med massor av teknikövning, med hela sin hejarklack på plats :)

Men det blev mer än så, för fröknarna Thelberg från Valbo stämde upp till släktträff, så Emmy som nyss varit på långlopps-VM och därtill vunnit Cykelvasan och Kringelloppet förra helgen, tog med sig lillasyster Hanna och kom och cyklade med oss.

Kusin Kajsa från Härnösand kom också med, så nu var familjen Thelbergs i det närmaste fulltalig på dagens startplatta :)

Skulle bara fått ut Anders och Ola med, så hade det varit totalt Thelbergs sedan :)

 

Men det var ju inte bara Härnösandare med på tävlingen, vi hade ju en massa Sundsvallscyklister med, så det var en fin färgblandning då startsignalen ljöd.

Henrik Andersson lyssnade på tävlingsledningens böner och kom och tävlade, trots att han skulle iväg och springa ett sidningslopp i löpning samma dag :)

Henrik körde ensam i seniorklassen, men det gjorde inget, för det blev en fin tävling i hög fart mellan juniorerna Tomas & Markus, Emmy (Elit) och Henrik (Elit) och övriga då det var gemensam start. Veteranerna låg kort bakom denna snabbgrup och jagade så det knakade i kedjorna då de drog på förbi målområdet :)

 

Det blev många medaljer att hämta för bägge klubbarna på distriktsårsmötet senare i vinter…

6 guld, 3 silver och 1 brons till Sundsvallscyklisterna och några fler till Härnösands CK, nämligen 6 guld, 5 silver och 2 brons.

 

Dagen började med att nybörjarna fick starta klockan 12:00.

Det var 3 stycken nybörjare som körde 1 varv á 1,3 km och 5 stycken som körde 2 varv på samma bana.

Filip från Sundsvall vann sin klass med fart som skjuten ur en kanon :)

Kanske hittade han nån slangbella som han tog fart med inne i skogen vid målet :)

Filips största konkurrenter bröderna Lindh från Härnösand hade lite missflyt, så Vilgot bröt efter att ha vurpat och skrapat sig lite både här och där på armar och ben. Han togs om hand av mamma Helena och en stor ask plåster :)

Brorsan Edvin försökte att ge Filip en match, vilken han hade kunnat vinna om det inte varit för lite trassel med kedjan. Men en fin andraplats blev det allt.

 

Men det var inte bara i nybörjarklasserna som plåsterförrådet dränerades :)

Petri i veteranklassen hade otur på sitt andra varv, halkade omkull och nötte bort en hel del skinn på sitt högerknä. Så pass att vi fick skicka ut Marco som förste sjukvårdspatrull :)

 

Annars var det ett spännande lopp, för det var så hård kamp hela tiden.

Det var 10 stycken herrar i veteranklassen och då de kom in på första varvningen, så trodde vi att vi skulle få bredda målgången, för ingen ville ge med sig, utan alla jagade som besatt, så 6 stycken gubbar forcerade mållinjen samtidigt, på en yta som egentligen bara rymde 3-4 cyklister i bredd :)

Först på tredje och fjärde varvet började fältet sprida ut sig lite mer, så tidtagningen och måldomarna hann med sig :)

 

Efter loppet så vilade deltagarna i den varma solen som gjorde oss sällskap idag.

Mycket prat och skratt efter en hel cykelsäsong tillsammans.

Så passade många på att ta en varmkorv till lunch med innan de begav sig hemåt igen.

 

Nu är det ju inte riktigt slut än, även om en så fin säsongsfinal hade varit helt okej som avslutning, men det är ju faktiskt en del lopp kvar, typ Finnmarksturen nästa helg och Bockstensturen helgen därefter, sen så är ju norrländskan i MTB kvar med, så nog har vi kvar att göra innan vi får vinterserva cyklarna :)

Den traditionsenliga höstavslutningen får ju bli Höstrusket om en månad, så välkommen åter då :)

Mvh //Peder!

Skribent: Peder Lindström