Hoppa till sidans innehåll

VCF på utflykt!

22 JUN 2010 11:11
I helgen som var så var det landsvägstävlingar i Gottne. Då på söndagen så hade styrelsen för VCF förlagt ett sammanträde till föreningslokalen i Gottne, så kunde vi vara behjälplig med målbedömningen innan sammanträdet.
  • Skapad: 22 JUN 2010 11:11

Gottne - linjelopp på landsväg!

 

Det var Anders Jonsson – valberedningsordförande (från Sundsvallscyklisterna), Peder Lindström – sekreterare (från Sundsvallscyklisterna), Anders Nyström – ordförande (från Härnösands CK) och Christina Vosveld – ledamot (från Härnösands CK) som klev upp i ottan och begav sig upp genom höga kusten denna söndagsmorgon för att vara med och kolla vilka av dessa morgonpigga cyklister som kom först i mål :)

 

Vädret var stundtals riktigt sommarlikt efter färden upp, men då vi vikt av inåt landet och hamnat i Gottnes höglänta natur, så hade vi med vädret inte längre så stor tur.

Det var jämngrått på himlen, i alla fall inte mycket till sol och temperaturen var mest att likna med en höstdag i slutet på september *burr*

 

Detta lät inte hindra oss i alla fall.

Vi hade massor med kaffe och mackor med oss, så vi höll värmen med hjälp av det och att springa omkring i målsekretariatet och babbla och kolla på alla grejer.

Nysa som såklart var i farten som vanligt, dagen till ära söt liten ljusblå cykelkeps på huvudet, sprätte uppe på lastbilens tak och började rigga målkameran, innan vi andra ens hunnit kliva ur bilen på parkeringen :)

Nysa i klättrartagen :)

 

Nysa med kepan på :)

 

När första varvningen passerade, så provade vi på att testköra utrustningen och lägga upp taktiken för hur vi skulle kunna få med turordningen på alla cyklisterna då det var avgörande målgång.

Vi var flera stycken som använde både gamla och nya mobiltelefoner för att spela in ljud då var och en försökte läsa in hela nummerserien för de som passerade mål, så att vi skulle kunna spela upp den sen och skriva upp ordningen.

Nysa hade med sig en gammal freestyle, med kassettband och allt, så han gjorde såklart succé med en sådan 80-tals fluga som fortfarande fungerade :)

Vi hade ett tag funderingar på att starta en frågesport bland ungdomarna om de 1. Kunde namnet? 2. Visste vad det var som snurrande innanför kassettluckan? Och slutligen 3. Visste på vilket vis ljudet lagrades på den snurrande saken där inne? :)

Men sen enades vi om att den tävlingen skulle bli alldeles för långdragen då de knappt har minne så långt tillbaks som då USB-minnena var på 64 eller 128 Mb :)

I alla fall så konstaterads ganska omgående att det var svårt att hinna få med alla cyklister, nåt nummer ville alltid smita iväg, för målgången låg på en raksträcka med lite medlut, så hastigheten var alldeles för hög för att domarna skulle hinna med att läsa in alla nummerlappar.

Så vi provade att ställa om en digital systemkamera till absolut snabbaste slutartiden och seriefotografering, för att försöka hinna fotografera hela klungorna i en hel serie av bilder.

Det funkade faktiskt.

Det var lite jobbigt att hålla på bläddra bland bilderna och zooma in alla nummerlappar, med det funkade i alla fall.

Det var bara lite oroligt då batterierna höll på ta slut och laddaren låg kvar hemma i Sundsvall :)

 

Nåväl!

Alla kom i mål och alla kom med på bild med, fast det blev ju mest bilder på deras bakdelar, då det var där nummerlapparna var placerade, så det blir liksom inte några bilder att publicera på hemsidan direkt :)

Cyklisterna som drar förbi mål i full fart

Systemkameran kom faktiskt till stor nytta med, för det var en målgång som sekretariatet var tvungen att bedöma utifrån bilderna, så de där 200 bilderna som vi knäppte kom ju till nytta då i alla fall :)

Sekretariatet

Det som VCF styrelse på sammanträdet senare tog upp sen en väldigt aktuell övrig fråga på dagordningen, var inköp av en riktig målkamera till distriktet. En filmkamera med tillräcklig slutartid och skärpa för att kunna se nummerlapparna i så höga hastigheter.

Dagens tävling hade visat att behovet verkligen fanns :)

 

Efter loppet så bjöds vi på fika av Gottne IF, som hade ordnat det så fint i föreningslokalen, med prisutdelning, gott fika uppdukat och glad, trevlig personal som serverade.

Då vi fått en kopp kaffe så lånade vi loftvåningen och höll vårat sammanträde, där vi bland annat summerade Påsklägret i Högbo bruk, diskuterade sommarens tävlingar i distriktet och tog upp att vi ska kolla på en riktig målkamera till distriktet :)

 

Så på eftermiddagen, efter cykeltävling och sammanträde, så var det en nöjd styrelse som begav sig söderut igen efter en härlig dag i distriktets nordligare delar.

 

//Peder!

VCF – sekreterare

Skribent: Peder Lindström