Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlandscupen avgjord i ösregn

25 JUL 2010 16:19
Regnet vräkte ner över Sundsvall idag då det var dags för sommarens 5:e deltävlingen i Västernorrlandscupen. Så att den nylagda och redan i torrt väder väldigt tekniska banan blev många gånger svårare, då det genomgående temat av klipphällar och tallrötter blev såphala :)
  • Uppdaterad: 25 JUL 2010 20:34

Västernorrlandscupen – deltävling nr 5

2010-07-25

 

Idag var det mountainbiketävling för distriktets hugade cyklister :)

Som vanligt så är det ju mest ungdomar, men en och annan vuxen valde ju att plåga kroppen lite denna blöta söndagsförmiddag :)

För det var då länge sedan det regnade sådant blött och ihållande regn som idag. Var blöt ända in till ben & märg, trots flera klädbyten. Cyklisterna antog redan efter ett par träningsvarv på banan allihop en likartad jordfärgad outfit :)

Kläderna blev dyngsur och leran rann både i ansikte och på resten av kroppen.

Precis som en äkta mountainbiketävling skall vara :)

 

Dagens bana var förlagd på ett helt nytt ställe för Västernorrlandscupen, nämligen på LV5:s lägre delar, klipphällarna nedmot stan.

Det är gles tallskog på klipporna som dominerar terrängen, med en och annan avstickare ut i lövslyn och brännässlorna. Många rötter och skrevor, så dagens blötväder gjorde banan till en ordentlig utmaning för både ung som gammal, för hade de inte tungan rätt i mun, så trillade de ganska snabbt och resolut omkull på den såphala banan.

Det branta utförspartiet i sandbacken, som innan endast ansetts ha en låg grad av svårighet, blev innan loppets slut en riktig utmaning, för det forsade vatten nedför klipporna och rakt nedför sandbacken, så det var som att cykla i en lerflod nedför backen. De intervjuade bedyrade att det inte fanns nån som helst chans till att kontrollera cykeln nedför den backen, utan att det var mest bara att åka med och hoppas på det bästa :)

 

Det var en rolig cykeldag för oss samlade, för våra ungdomar fick allt kämpa hårt och visa sig riktigt på styva linan idag, då elitcyklisten Henrik Andersson och silverjunioren Axel Lindh var med och kämpade på banan. De hade en hård och jämn kamp mot varandra, men såklart mot de andra med som försökte för allt vad de orkade och cyklarna höll försöka hålla jämna steg med dem :)

 

Tack för en härlig cykeldag.

Nu närmast är det ett stundande MTB-DM som väntar, men då beställer vi gärna lite sol :)

//Peder!

Skribent: Peder Lindström